Japanke za hvatanje zaleta

Autor:

Srpske odbojkašice u utorak počinju takmičenje u Ligi nacija.

0
A- A A+
odbojka Foto: MN Press

Drugi trener ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, Branko Kovačević, ocenio je da će utakmica protiv Japana na početku Lige nacija favorit biti dobra prilika za proveru forme našeg tima.

"Neki 'renking' igrača i cele reprezentacije nameće nam ulogu favorita. Ipak, u ovoj utakmici želimo da vidimo gde smo i u kakvoj formi", rekao je Kovačević.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije u utorak počinje takmičenje u I Ligi nacija 2018. godine u okviru četvrte grupe I vikenda. Srbija će u 1. kolu turnira u brazilskoj Barueri igrati protiv Japana od 22.30 po našem vremenu.

"Bilo je malo vremena za treninge i dve pripremne utakmice s Bugarskom nisu mogle da daju pravu sliku nivoa forme. Mi želimo da iz utakmice u utakmicu podižemo formu. Naravno, to nas ne oslobođa odgovornosti za rezultate. Verujem da su i druge ekipe u sličnoj situaciji, osim Japanki, koje su imale vremena od početka aprila za uigravanje", rekao je Kovačević.

Primač reprezentacije, Brankica Mihajlović, rekla je da ekipa i dalje oseća blagi umor od puta, ali da će ekipa u potpunosti biti spremna za predstojeći duel.

"Igrale smo mnogo utakmica s njima, poznajmo ih dobro, igraju dosta brzo, niske su i otuda i dobra odbrana. Uvek smo završavali mečeve s njima u pet setova, ali verujem da imamo nešto kvalitetniju ekipu ove godine i da to možemo ranije da rešimo. Prva je utakmica, biće potrebno vremena da sve izgleda dobro i da se naviknemo na dvoranu i publiku", rekla je ona.

Srednji bloker, Stefana Veljković, kazala je da očekuje tešku utakmicu.

"Naporno je posle dugih sezona, koje su nedavno završene... Neke igračice su imale možda više slobodnog vremena, ali to je raskorak u formama. Mi se prvi put nalazimo u takvoj situaciji, ali ajde da kažemo, ovo nam je priprema za taj fajnal-siks. Protiv Japana ne očekujemo našu najbolju igru, one imaju kvaliteta, borbene su, ali nadam se pobedi", rekla je Veljkovićeva.

Pored Japana, reprezentaciju Srbije prvog vikenda Lige nacija u Brazilu očekuju mečevi protiv Nemačke i selekcije domaćina.

Tagovi:

Ostale vijesti