Pedesetak migranata noćas prošlo kroz Banjaluku

Autor:

Veća grupa migranata noćas je iz Sarajeva stigla na autobusku stanicu u Banjaluci, odakle se dalje uputila prema Gradišci.

0
A- A A+
migranti, migrantska kriza, smeštaj, gavrila principa Foto: Mondo/Goran Sivački Ilustracija

Informaciju o njihovom dolasku imala je i policija Srpske, a policijski službenici su tokom kontrole utvrdili da oko pedeset migranata posjeduje potvrde o traženju azila, javlja ATV.

Nakon toga, migranti su unajmili više taksi vozila i sa banjalučke autobuske stanice se uputili u pravcu Gradiške.

Crveni krst Banjaluka: Ako migranti dođu

U Novom Gradu pronađena grupa Pakistanaca

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je Policija Srpske do sada privela oko 650 migranata koji su prešli granicu BiH i ušli u Srpsku i predala ih na dalje postupanje organima BiH.
Prema njegovim riječima, većini migranata nije cilj BiH, već EU gdje im je već stigla rodbina.

"Postoje indicije i saznanja da veći broj migranata u novom talasu može da krene preko BiH u EU, a to bi moglo da napravi velike probleme, jer nismo ni na koji način dovoljno osposobljeni da primimo veliki broj ljudi", rekao je Lukač za "Euroblic".

On je naglasio da Srpska može jedino da im obezbijedi prevoz preko svoje teritorije.

Lukač je naveo da je vrlo teško zatvoriti granicu u smislu da migranti ne mogu da uđu u BiH, posebno prema Crnoj Gori jer je to veliko područje u kojem nema dovoljno ljudi da bi mogli da odgovore adekvatno i zatvore sve moguće prelaze i puteve.

Tagovi:

Ostale vijesti