Kafa bolja i od čaja, crnog vina, kakaa!

Autor:

Njima započinjemo ili završavamo dan i znamo da nam kafa i čaj pomažu da se razbudimo, pokrenemo ili opustimo. Po količini antioksidanasa kafa je na prvom mestu, ispred crnog i zelenog čaja, crnog vina i kakaa!

/promo tekst/

Za voće i povrće svi znamo da su izvrstan izvor antioksidanasa, ali često zaboravljamo na kafu. Prema nekim istraživanjima, kafa obezbeđuje veliki postotak dnevnog unosa antioksidanasa onima koji nemaju naviku da konzumiraju sveže voće i povrće. Kako je ovo moguće?

Naš organizam lakše apsorbuje i koristi sve pozitivne sastojke iz kafe, zahvaljujući njenoj visokoj biodostupnosti. Važno je da antioksidanase unosimo iz prirodnih izvora - namirnica i napitaka koji ih sadrže, a u koje ubrajamo i kafu. Po količini antioksidanasakafa je na prvom mestu, ispred crnog i zelenog čaja, crnog vina i kakaa.

Zašto?

Kafa je prirodno bogata antioksidansima, a antioksidans u kafi sa najvećom oksidativnom moći je hlorogenska kiselina. Sirova kafa je bez premca najveći izvor hlorogenske kiseline, jednog od najmoćnijih antioksidanasa. Dobra vest za sve ljubitelje kafe i zdravog života je da se na našem tržištu pojavila Doncafé Green active kafa, jedinstvena mešavina tradicionalne kafe koja sadrži čak 30 odsto više antioksidanasa u odnosu na sve ostale tradicionalne kafe na tržištu.

Doncafé Green active kafa je obogaćena dodatkom tri odsto prirodnog ekstrakta sirove kafe. Antioksidansi u kafi su aktivna jedinjenja koja se u našem organizmu ponašaju kao "hvatači slobodnih radikala" i tako povećavaju njegov prirodni kapacitet. Redovnim i adekvatnim unosom antioksidansi doprinose očuvanju zdravlja, ubrzanju metabolizma kao i sprečavanju zadržavanja tečnosti uz eliminisanje toksina iz organizma.

Malo je namirnica i napitaka koje unosimo u naš organizam, a da ne doprinose povećanju telesne težine.

Kafa je u tom smislu najpogodnija, jer ima toliko pozitivnih efekata za naš organizam. Lepa vest je da nisu samo oni koji piju čaj odgovorni prema svom zdravlja, već su to i svi ljubitelji kafe.

Ostale vijesti