• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamo šampion, ali trener dobio otkaz

Autor mondo.rs

Nikola Jurčević je dobio otkaz u zagrebačkom Dinamu, i to posle samo dva meseca obavljanja tog posla. Dinamo šampion zahvaljujući kiksevima Rijeke i Hajduka, inače...

 Dinamo-sampion-Hrvatske-Nikola-Jurcevic-trener-dobio-otkaz. Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Samo zahvaljujući tome što su Rijeka i Hajduk napravili nekoliko kikseva, zagrebački Dinamo nekako je osvojio titulu prvaka Hrvatske.

Da je zavisilo samo od Dinama, pitanje je šta bi se sve događalo u finišu hrvatskog prvenstva, iako je zagrebački klub na polovini sezone imao veliku prednost ( u decembru je razlika bila +12 bodova u odnosu na prvog pratioca - Hajduk).

Međutim, Dinamo je u nastavku, išao iz kiksa u kiks, pa je "glavom" platio najpre Mario Cvitanović, koji je dobio otkaz na mestu trenera, da bi na njegovo mesto došao Nikola Jurčević (bio je pomoćnik Slavenu Biliću u londonskom Vest Hemu).

Bilo je to 12. marta ove godine.

Međutim, Jurčević nije mnogo doprineo boljitku. Štaviše, Dinamo je još više zakomplikovao sebi život, izgubivši recimo dva puta od svoje filijale - Lokomotive, a u ponedeljak je poražen i od Rudeša (0:1).

To je bila inicijalna kapisla da se uprava kluba "zahvali" Jurčeviću na saradnji (kako se to kurtoazno kaže, a ustvari je eufemizam za otkaz):

"Odlukom Izvršnog odbora Dinama, gospodin Nikola Jurčević više nije glavni trener prve ekipe. Trener je obavešten o odluci kluba, a o daljim događanjima u vezi sa prvim timom i stručnim štabom, Dinamo će pravovremeno, putem web stranice, obavestiti javnost, navijače i medije", navodi se u saopštenju zagrebačkog kluba.

Jurčević, nekadašnji fudbaler Dinama, od dolaska na mesto trenera "modrih" ostvario je četiri pobede, dva remija i četiri poraza. Dinamo četiri utakmice zaredom nije pobedio, a četiri poraza upisao je u poslednjih šest kola. Gubio je od Rijeke, Osijeka, Lokomotive i Rudeša.

Uprkos ovim rezultatima, Dinamo je osvojio titulu prvaka zahvaljujući kiksevima Rijeke i Hajduka.

 Dinamo ima priliku da osvoji "duplu krunu", s obzirom na to da ga čeka finale kupa sa Hajdukom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC