Dinamo šampion, ali trener dobio otkaz

Autor:

Nikola Jurčević je dobio otkaz u zagrebačkom Dinamu, i to posle samo dva meseca obavljanja tog posla. Dinamo šampion zahvaljujući kiksevima Rijeke i Hajduka, inače...

0
A- A A+
Maksimir Dinamo Zagreb Foto: MN Press

Samo zahvaljujući tome što su Rijeka i Hajduk napravili nekoliko kikseva, zagrebački Dinamo nekako je osvojio titulu prvaka Hrvatske.

Da je zavisilo samo od Dinama, pitanje je šta bi se sve događalo u finišu hrvatskog prvenstva, iako je zagrebački klub na polovini sezone imao veliku prednost ( u decembru je razlika bila +12 bodova u odnosu na prvog pratioca - Hajduk).

Međutim, Dinamo je u nastavku, išao iz kiksa u kiks, pa je "glavom" platio najpre Mario Cvitanović, koji je dobio otkaz na mestu trenera, da bi na njegovo mesto došao Nikola Jurčević (bio je pomoćnik Slavenu Biliću u londonskom Vest Hemu).

Bilo je to 12. marta ove godine.

Međutim, Jurčević nije mnogo doprineo boljitku. Štaviše, Dinamo je još više zakomplikovao sebi život, izgubivši recimo dva puta od svoje filijale - Lokomotive, a u ponedeljak je poražen i od Rudeša (0:1).

To je bila inicijalna kapisla da se uprava kluba "zahvali" Jurčeviću na saradnji (kako se to kurtoazno kaže, a ustvari je eufemizam za otkaz):

"Odlukom Izvršnog odbora Dinama, gospodin Nikola Jurčević više nije glavni trener prve ekipe. Trener je obavešten o odluci kluba, a o daljim događanjima u vezi sa prvim timom i stručnim štabom, Dinamo će pravovremeno, putem web stranice, obavestiti javnost, navijače i medije", navodi se u saopštenju zagrebačkog kluba.

Jurčević, nekadašnji fudbaler Dinama, od dolaska na mesto trenera "modrih" ostvario je četiri pobede, dva remija i četiri poraza. Dinamo četiri utakmice zaredom nije pobedio, a četiri poraza upisao je u poslednjih šest kola. Gubio je od Rijeke, Osijeka, Lokomotive i Rudeša.

Uprkos ovim rezultatima, Dinamo je osvojio titulu prvaka zahvaljujući kiksevima Rijeke i Hajduka.

 Dinamo ima priliku da osvoji "duplu krunu", s obzirom na to da ga čeka finale kupa sa Hajdukom.

Ostale vijesti