• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boston ne da tvrđavu, malo je i Lebronovih 42

Autor mondo.rs

Seltiksi stekli maksimalnu prednost na svom terenu na startu finala Istoka (2:0). Klivlendu nije bio dovoljan ni "tripl-dabl" učinak najboljeg igrača

Boston je iskoristio prednost domaćeg terena i slavio u drugom meču finala Istočne konferencije protiv Klivlenda.

Seltiksi su pobijedili rezultatom 107:94 (23:27, 25:28, 36:22, 22:17) i pred dva meča na gostujućem terenu stekli maksimalnu prednost 2:0.

Iako meč u Gardenu nije počeo dobro za domaćina, u nastavku duela uspjeli su da preokrenu rezultat.

Lebron Džejms je u prvoj četvrtini pravio "čarlame" na terenu, i odmah pokazao da je daleko raspoloženiji nego u prvom meču serije, kada je upisao samo 15 poena.

On je u prvom kvartalu ubacio 21 od ukupno 27 poena Kavsa, zabilježivši od toga četiri trojke, ali se ispostavilo da nije mogao sve vrijeme da nosi svoj tim.

Seltiksi su na poluvrijeme otišli sa sedam poena zaostatka u odnosu na Kavse, ali su u nastavku odmah preuzeli kontrolu na parketu. Najzaslužniji bio je Teri Rozir, koji je sa 14 pogodaka držao palicu. Uprkos tome što je Lebron bio na visini zadatka, Klivlend do kraja meča nije uspio ozbiljnije da priprijeti. Domaćini su stekli dvocifrenu prednost, koju su uspješno i očuvali.

Oni su tako produžili uspješnu seriju u svojoj dvorani u doigravanju na 8-0.

Na drugoj strani, u redovima gostiju bila je prisutna nervoza kada su shvatili da kola odlaze nizbrdo, što je rezultiralo nesportskim potezom Džej Ar Smita u finišu meča.

On je snažno gurnuo Ala Horforda pod košem, što je izazvalo negodovanje u redovima domaćina. Igrači Bostona odmah su reagovali, ali na sreću strasti su se brzo smirile.

Sudija je igraču Klivlenda dosudio nesportski faul, iako su mnogi smatrali da je trebalo da dobije isključenje.

Fajt
Izvor: YouTube/House of Highlights

U ekipi Bostona čak šestorica igrača upisala su više od po 10 poena, a predvodili su ih Džejlen Braun sa 23 poena i sedam skokova, Rozir je postigao 18, uz pet uhvaćenih lopti, a Al Horford zabilježio je "dabl-dabl" učinak - 15 poena, 10 skokova, uz četiri asistencije i dvije blokade.

Odličnu rolu sa klupe odigrao je Markus Smart, koji je postigao 11 poena, devet asistencija, pet skokova i imao četiri ukradene lopte.

Na drugoj strani sjajna partija Lebrona Džejmsa nije donela trijumf Klivlendu. On je završio meč sa 42 poena, 10 skokova, 12 asistencija, uz  blokadu.Odličan je bio i Kevin Lav sa 22 poena i 15 uhvaćenih lopti, dok je još jedino Kajli Korver sa 11 pogodaka ostvario dvocifren učinak u ekipi gostiju.

Seltiksi poslije besprekorno  odrađenog posla na startu finalne serije putuju na noge Klivlendu sa prednošću od 2:0, koju nikada ranije nisu prokockali. Naime, u istoriji franšize dobili su svih 37 serija u plej-ofu kada su imali vođstvo od 2:0 na startu.

Na Klivlendu je sada ozbiljan ispit, odnosno na vođi Lebronu, budući da prvi put u posljednjih 10 godina gubi u seriji 0:2.

Kavsi će priliku da uhvate priključak imati u prvom duelu na svom terenu, trećem u seriji, u noći između subote i nedjelje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC