Prvi zabavni park virtuelne stvarnosti

Autor:

Popodnevni časovi subotom rezervisani su za još jedno polučasovno druženje sa naukom i tehnologijom.

0
A- A A+
m:tel Foto: m:tel

Novo magazin izdanje možete pratiti i ove subote 19. maja na programu Radio Televizije Republike Srpske sa početkom u 14.30 časova i uploviti u nova saznanja na polju naučnih otkrića.

Zabavni parkovi su oduvijek bili interesantni, a budućnost nam sada donosi i zabavne parkove virtuelne stvarnosti. Jedan od prvih nedavno je otvoren u Kini, u gradu Gijang koji se nalazi na jugozapadu kineske provincije Gizou koji posjetiocima pruža sasvim neočekivano iskustvo. Dolina orijentalne naučne fantastike posjetiocima je priuštila virtuelni obilazak kroz prostor i kroz vrijeme, a desetine naučno fantastičnih atrakcija obezbjeđuje posebno iskustvo ispunjeno vriskom i oduševljenjem. Jedna od njih je i virtuelni tobogan najsličniji slobodnom padu. Ovaj park se sastoji od futurističkog dizajna, 15 tematskih paviljona koji mogu znatiželjne gejmere odvesti u budućnost, dozvoliti im da odlete u svemir ili da upoznaju vanzemaljce, a njegovi kreatori su odlučili da na ovaj način donesu nešto novo, kombinuju modernu tehnologiju, vještaku i produženu stvarnost sa tradicionalnim tematskim parkovima.

Da li ste ikada maštali o uređaju koga uopšte ne morate dirati rukama da biste ga koristili? Sada je takav uređaj dostupan na tržištu, a riječ je o satu koji vašu ruku pretvara u ekran osjetljiv na dodir. Pametni sat po imenu Lumi ima nevjerovatnu sposobnost da kožu ruke pretvori u ekran koji je osjetljiv na dodir, što znači da ga možete koristiti bez da ga dirate prstima. Lumi je prototip koji je razvijen na Univerzitetu Karnegi Meloun u Pitsburgu i u potpunosti je funkcionalan te je pitanje dana kada će se naći u slobodnoj prodaji. Sve što treba da uradite da biste koristili ovaj sat jeste da dodirnete kožu i vaš uređaj će se automatski aktivirati i biće vam dostupne sve aplikacije.

Ukoliko ste propustili premijerne minute m:agazina, propuštene minute pronađite na zvaničnom You tube kanalu - m:tel BiH ili pratite reprizu u subotu u 1.10 i utorak u 12.30 časova na programu Radio Televizije Republike Srpske.

Tagovi:

Ostale vijesti