Begović "udarao" po golf loptici za klince

Autor:

Fondacija Asmir Begović je u "Barhil" klubu uspješno organizovala drugi po redu ABF Golf Klasik, golf turnir humanitarnog karaktera na kojem su učestvovale brojne poznate ličnosti s ciljem skupljanja sredstava za buduće projekte.

0
A- A A+

 Golmanu Bornmuta i reprezentacije Bosne i Hercegovine pridružili su se mnogobrojni prijatelji i gosti, među kojima su bili i Petr Čeh, Roberto Di Mateo, Peter Odemvinge, Karlo Kudićini i Čarli Denijels, a ukupno je na turniru učestvovalo više od 60 igrača.

Nakon sportskog dijela, u kojem je ekipa predvođena Begovićem kao kapitenom zauzela drugo mjesto, održana je i dobrotvorna večera, kao i aukcija fudbalskih memorablija.

"Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg turnira odlučili smo pretvoriti ga u tradiciju i pokazalo se da nismo pogriješili", rekao je Asmir Begović, zahvalivši se sponzorima i svima onima koji podržavaju njegov rad, navedeno je u saopštenju Fondacije.

"Još jednom smo dobili veliku podršku naših prijatelja i potvrdili da na njih možemo računati i budućnosti. Kroz ovakve događaje želimo pokazati ljudima kolika je važnost izgradnje i obnove sportske infrastrukture za djecu u BiH, ali i u Engleskoj".

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine upravo s jasnim ciljem da pomogne obnovu i izgradnju sportske infrastrukture za djecu u BiH i Engleskoj. Do sada je ABF bio učesnik u brojnim projektima, među kojima su izgradnja igrališta u školama za djecu s poteškoćama u Sarajevu i Tuzli, a nedavno je dovršen i projekat u Srebrenici gdje je Fondacija zajedno s drugim humanitarnim organizacijama učestvovala u izgradnji kompleksa školskih terena.

Ostale vijesti