• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begović "udarao" po golf loptici za klince

Autor mondo.ba

Fondacija Asmir Begović je u "Barhil" klubu uspješno organizovala drugi po redu ABF Golf Klasik, golf turnir humanitarnog karaktera na kojem su učestvovale brojne poznate ličnosti s ciljem skupljanja sredstava za buduće projekte.

 Golmanu Bornmuta i reprezentacije Bosne i Hercegovine pridružili su se mnogobrojni prijatelji i gosti, među kojima su bili i Petr Čeh, Roberto Di Mateo, Peter Odemvinge, Karlo Kudićini i Čarli Denijels, a ukupno je na turniru učestvovalo više od 60 igrača.

Nakon sportskog dijela, u kojem je ekipa predvođena Begovićem kao kapitenom zauzela drugo mjesto, održana je i dobrotvorna večera, kao i aukcija fudbalskih memorablija.

"Nakon velikog uspjeha prošlogodišnjeg turnira odlučili smo pretvoriti ga u tradiciju i pokazalo se da nismo pogriješili", rekao je Asmir Begović, zahvalivši se sponzorima i svima onima koji podržavaju njegov rad, navedeno je u saopštenju Fondacije.

"Još jednom smo dobili veliku podršku naših prijatelja i potvrdili da na njih možemo računati i budućnosti. Kroz ovakve događaje želimo pokazati ljudima kolika je važnost izgradnje i obnove sportske infrastrukture za djecu u BiH, ali i u Engleskoj".

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine upravo s jasnim ciljem da pomogne obnovu i izgradnju sportske infrastrukture za djecu u BiH i Engleskoj. Do sada je ABF bio učesnik u brojnim projektima, među kojima su izgradnja igrališta u školama za djecu s poteškoćama u Sarajevu i Tuzli, a nedavno je dovršen i projekat u Srebrenici gdje je Fondacija zajedno s drugim humanitarnim organizacijama učestvovala u izgradnji kompleksa školskih terena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC