Prelazni rok u PL, počinje i završava pre svih!

Autor:

Više ništa neće biti isto...

Drastična promena u Premijer ligi kojoj bi u budućnosti mogle da se "priklone" i druge lige!

Englezi su "iznervirani" time da igrači i treneri sezonu ne počinju mirno, pošto sezona startuje početkom avgusta i do kraja tog meseca i dalje prelazni rok, odlučili da od naredne godine promene trajanje "prozora za transfere" i odstupe od dugogodišnjeg kalendara.

Premijer liga je i zvanično usvojila da njihov prelazni rok počinje već sutra, 17. maja u ponoć, i trajaće do 9. avgusta u 16 časova!

Klubovi tako neće moći više da dovode igrače kada je sezona počela, ali će ipak moći da prodaju pošto se u većini najjačih evropskih liga prelazni rok zaključuje 31. avgusta u ponoć.

Klubovi Premijer lige će tako već od 17. maja moći da kupuju fudbalere (iz njihove lige), s tim da za transfere iz inostranstva i dalje zvanično funkcioniše FIFA kalendar po kom igrači mogu i zvanično da promene sredinu od 8. juna.

To naravno klubove ne sprečava da ranije postignu dogovor sa igračem i klubom čiji je član, a videćemo da li će ova promena pozitivno ili negativno uticati na Engleze.

Biće interesantno videti da li će klubovi iz inostranstva koristiti to što je "luft" samo do početka sezone u Premijer ligi i da će zbog toga pokušati da insistiraju na više novca, ili će premijerligaši biti u prednosti u odnosu na druge klubove pošto će pre svih, izdašnim ponudama, "pokupiti" igrače sa tržišta za koje se interesuju Španci, Francuzi, Nemci...

Sezona u Premijer ligi počinje 11. avgusta, što znači da timovi po prvi put neće moći da dokupljuju do kraja tog meseca tamo gde uoče da im "fali kvaliteta" nakon prvih utakmica.

Dobra ili loša stvar?

Tagovi:

Ostale vijesti