• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi otvorio dušu: Da smo bar malo kao Nemci...

Autor mondo.rs

"Ne igram fudbal da bih bio 'najbolji svih vremena' nego da bih ja bio bolji sutra nego što sam danas", poručuje Leo Mesi pred Mundijal.

Leo Mesi nalazi se pod strašnim pritiskom.

Reprezentacija Argentine po imenima [pročitajte spisak],po karakteru i po rezultatima u kvalifikacijama ne može da se svrsta u favorite Mundijala, ali zbog istorije i toga što u svom timu ima verovatno najboljeg igrača 21. veka Lea Mesija - niko i ne pomišlja da ih otpiše...

Finalista Svetskog prvenstva iz 2014. godine (Nemačka slavila 1:0), daleko je slabiji nego tada, a Mesi u intervjuu za "TyC Sports" poredi svoju reprezentaciju baš sa "Elfima".

Ili možda bolje rečeno narod...

"Voleo bih da smo bar malo kao Nemačka", kazao je Mesi i dodao.

"Oni imaju drugačiji način pripreme, rada i procene toga šta mogu. U bilo kom drugom delu sveta, reprezentacija koja dođe do tri finala je cenjena. Ovde u Argentini, za nas govore kao da ne cenimo dovoljno dres zbog toga što nismo osvajali titule. Razumem da je narod u Argentini komplikovan i znam da će ljudi ako izgubimo tražiti od nas da ne budemo više tu". 

Upravo zbog tog pritiska i povukao se iz reprezentacije.

Pritisak u javnosti bio je prevelik nakon što je Čile pobedio Argentinu, posle boljeg izvođenja penala, u finalu Kopa Amerike 2016. godine, pa je Mesi odlučio da više ne igra za nacionalni tim svoje zemlje. Ipak, ubrzo je promenio mišljenje...

"Razmislio sam i shvatio da to nije prava odluka. To bi poslalo pogrešku poruku svim mladim ljudima i svima onima koji se bore za svoje snove. Bori se za ono što želiš".

Mesi sa reprezentacijom Argentine nema nijedan osvojen trofej, ali ima olimpijsko zlato (2008) i svetsko (2005), ali u uzrastu do 20 godina. Gubio je finale Svetskog prvenstva, ali i tri puta Kopa Ameriku...

"Više od bilo koga želimo da osvojimo pošto smo bili poraženi u tri uzastopna finala. To je veliki teret koji nosimo i koji želimo da prebrodimo. To je želja svih nas koji smo u reprezentaciji u poslednjih deset godina. Imamo obavezu prema nama, ni prema kome drugome…", naveo je Mesi koji će u junu proslaviti 31. rođendan.


Mnogi smatraju i da Mesi ne može da se smatra za najboljeg svih vremena ukoliko ne ostvari uspeh sa Argentinom, pa da je to prednost koju Maradona ima u odnosu na njega.

To bi moglo da bude veliko opterećenje za njega, možda mu je ovo čak i poslednji Mundijal, ali as Barselone u ovom intervjuu navodi da ga takve priče nimalo ne dotiču i da se trudi da ne razmišlja o takvim stvarim.

"Svake godine se borim da osvojim sve. Izazivam samog sebe svake godine i ne moram da idem u neki drugi tim da bi se dokazivao bilo kome. Svako ponekad možda pomisli da zaigra u drugoj ligi, možda u Englesko, ali je onda opet potrebno napustiti Barselonu... Nisam zainteresovan da budem najbolji svih vremena. Svake godine se trudim da se popravim, osvojim sve, ostavim sve što mogu na terenu i podržim saigrače", kazao je Mesi i "poentirao":

"Uvek želim da se popravim, ne takmičim se sa drugima, ne igram fudbal da bih bio najbolji svih vremena nego da bih ja bio bolji sutra nego što sam danas".

Za kraj intervjua, Mesi je naveo i koji rezultat je prihvatljiv za njega...

"Za mene je dobar Mundijal ako budemo u četiri najbolje ekipe. Argentina to zaslužuje zbog svoje istorije. Bog odlučuje šta će se desiti, daćemo sve od sebe da osvojimo. Teško će biti, svaki tim može da se brani ceo meč i da te pobedi 1-0 na kontru", rekao je Mesi.

U grupnoj fazi Argentina se sastaje sa Nigerijom, Islandom i Hrvatskom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC