Tijelima blokirali granični prelaz

Autor:

Grupa od pedesetak migranata danas je lijeganjem na kolovoz privremeno blokirala Granični prelaz Maljevac kod Velike Kladuše, ali je prelaz deblokiran nakon intervencije policijskih snaga, bez upotrebe sile.

1
A- A A+
granični prelaz, granica, policija, znak stop Foto: MONDO/Goran Sivački Ilustracija

Na granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac danas je došlo između 60 do 70 lica afroazijskog porijekla koja su bez dokumenta za prelazak granice pokušala da blokiraju saobraćaj preko prelaza nakon što im pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša i MUP-a Hrvatske nisu dozvolili prelazak granice, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša u saradnji s kolegama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona uspostavili su normalizaciju saobraćaja preko prelaza, te udaljili ova lica s područja prelaza u unutrašnjost BiH, navodi se u saopštenju.

Federalni mediji javili su da je grupa migranata danas lijeganjem na kolovoz bila privremeno blokirala Granični prelaz Maljevac kod Velike Kladuše, ali da je prelaz deblokiran nakon što su se migranti poslije intervencije policijskih snaga, bez upotrebe sile, razišli.

Incident se dogodio u poslijepodnevnim satima, navodno zbog odluke opštinskih vlasti Velike Kladuše da izmjesti migrante iz parka u centru grada, gdje posljednjih mjeseci borave pod vedrim nebom. 

Ostale vijesti