• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napravite stari srpski doručak

Autor mondo.rs

Jednostavan recept iz istočne Srbije za kuvare-početnike.

 Napravite stari srpski doručak Izvor: MONDO/Todorović Dragana
Izvor: MONDO/Todorović Dragana

Belmuž je staro pastirsko jelo, koje se već vekovima pravi u istočnoj Srbiji.

Ako niste vešti u kuhinji, ovo je recept koji za "početnike" preporučuje kulinarski entuzijasta, kuvar Ivan Marković.

Belmuž se pravi za petnaestak minuta, a za dve osobe potrebno vam je:

pola kilograma mladog punomasnog kravljeg sira

stotinak grama belog kukuruznog brašna

malo soli

Priprema:

U šerpu sipajte malo vode, tek da prekrije dno, stavite na vatru, dobro izmrvite sir, a zatim neprestano mešajte, sve dok se sir ne istopi. Kad se istopi, tako da se formira ujednačena masa, polako dodajte brašno, mešajući sve vreme.

Jelo je gotovo kad smesa počne da se odvaja od šerpe.

Belmuž se jede dok je vruć, uz čvarke, paradajz i kiselo mleko, na primer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop