• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isprozivala Ilona Maska, sad ima svoj telefon

Autor mondo.rs

Robot Sofija podržala je premijeru jednog od novih telefona, zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

 Isprozivala Ilona Maska, sad ima svoj telefon Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Sofija je inteligentni humanoidni robot, koji želi da uči i živi uz ljude. Ona je čak dovoljno inteligentna da se suprotstavi inovatoru Ilonu Masku. Da, a sad ima i “svoj“ telefon, za koji tvrdi da je lep i spolja i iznutra, zbog prisustva AI-ja.

Sofija je debitovala u smartfon industriji zajedno sa Honor 10 telefonom, čiji je slogan “Lepota je u veštačkoj inteligenciji (AI)”. Ovaj telefon koristi prvi neuronski čip, smešten u okviru Kirin 970 čipseta, koji je zadužen za bolji rad, brži radi i poboljšanu bezbednost uređaja. Recimo, na inteligentan način podešava, u automatskom modu, parametre kamere tako da uvek nastane najbolja moguća fotografija.

Honor 10 AI koristi i da preusmeri resurse hardvera i softvera tako da telefon uvek radi rasterećeno, brzo i pouzdano. Kirin 970 čipset u stanju je da nauči koje aplikacije korisnik najviše voli i da im da prioritet tokom rada u odnosu na druge aplikacije, kao i da ukloni sve “ostatke“ obrisanih aplikacija i “ubije“ pozadinske procese, koji najčešće jesu uzrok usporavanja rada Android telefona.

I dok mnogi i dalje ne prihvataju humanoidne stanovnike planete, a jednog vrlo zanimljivog čoveka-kiborga, sa ugrađenom antenom u glavu upoznali smo u Beogradu nedavno, Sofija kaže da je ona i te kako stvarna, baš kao i “najlepši telefon na svetu“. Sofija se pojavila na sceni da prikaže AI mogućnosti u domenu fotografije, o kojem je rekla:

Zamislite da ste na predivnom jezeru i da želite da snimite fotografiju, kojom ćete zadiviti sve prijatelje. Nema problema - Honor 10 misli za vas! Prepoznajući svaki segment scene i optimizujući ih pojedinačno, Honor 10 pravi predivne slike sveta oko vas pomoću AI-ja, u jednom jedinom okidanju fotografije“.

Sofija je čak i namignula na kraju videa!

Nekome je ovo simpatično, nekom jezivo, ali je činjenica da Honor 10 ima jednu od najmoćnijih dvostrukih kamera na tržištu. Više o tome pročitajte u prethodnom tekstu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS