• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klaudio Ranijeri napušta klupu Nanta

Autori mondo.ba Autori Anadolija

"Ranijeri se zahvalio svima. Nije uvijek bilo lako, ostaje određena žal, ali takav je život i nema ljutnje", rekao je vlasnik francuskog kluba Valdemar Kita.

Italijanski trener Klaudio Ranijeri na kraju sezone napustiće klupu Nanta, potvrdio je kasno sinoć vlasnik francuskog prvoligaša Valdemar Kita.

“Ne možemo ništa sakrivati. Imali smo sastanak sa sponzorima. Ranieri se zahvalio svima. Nije uvijek bilo lako, ostaje određena žal, ali takav je život i nema ljutnje“, kazao je Kita za francuske medije.

U posljednje vrijeme odnosi vlasnika i trenera bili su sve lošiji. Kita je javno kritikovao Ranijerija kojeg je doveo za trenera, dok mu je Italijan u izjavama uzvratio da za to postoji rješenje, a to je da mu uruči otkaz.

Ranijeri je Nant preuzeo prošlog ljeta i potpisao ugovor do juna 2019. godine. Međutim, očigledno deseto mjesto koje klub zauzima kolo prije kraja francuske Lique 1 nije zadovoljilo apetite vlasnika.

Iskusni 66-godišnji trener vodio je mnoge velike klubove, a najveći uspjeh ostvario je sa Lesterom kojeg je u sezoni 2015/16 senzacionalno odveo do naslova šampiona Engleske.

Ipak, naredne sezone 13 kola prije kraja dobio je otkaz zbog loših rezultata. Prethodno je između ostalih vodio Napoli, Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monako... Kratko je bio i selektor reprezentacije Grčke.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC