• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Nemam pravo da razmišljam o tituli

Autor mondo.rs

Na Kalemegdanu je održana uvodna konferencija učesnika Fajnal fora, uz prisustvo trenera i igrači svih timova, zvaničnika Evrolige i Grada Beograda.

 Obradović: Nemam pravo da razmišljam o tituli Izvor: MN PRESS

Konferencija za novinare održana je u fan zoni na Kalemegdanu, na obnovljenim otvorenim terenima KK Partizan i KK Crvena zvezda...

UŽIVO

12.51 Konferencija je završena! Ekipe će popodne i predveče odraditi pun trening u Štark Areni, otprilike 24 sata pre polufinalnih utakmica, u kojima se sastaju Fenerbahče - Žalgiris od 18.00 i CSKA - Real od 21.00.

12.50 "Ne znam da li su mi ovo dve poslednje utakmice u Evroligi. Razgovaraćemo o tome posle sezone i tada ću doneti odluku", rekao je Luka Dončić povodom svog potencijalnog odlaska u NBA ligu ovog leta.

12.49 "Dao bih nam 25 odsto šansi za osvajanje titule, ali kada se lopta zakotrlja, sve prognoze i opklade padaju u vodu", izjavio je Itudis, trener CSKA, koji je zauzeo prvo mesto u ligaškom delu sezone.



12.46 "Pritisak je na Fajnal foru uvek prisutan, ali ako isključimo taj faktor, onda mogu da kažem da radimo svoj posao kao i obično", odgovorio je strateg Fenerbahčea, kome je postavljeno pitanje da li je taj tim pod manjim opterećenjem nego 2017, kada je jurišao na prvu titulu u istoriji kluba.

12.45 "To sam uradio zbog opklade sa Perom (Antićem), koji je bio moj saigrač. Nema smisla da vama obećam tako nešto", odgovorio je Datome na pitanje da li posle prošlogodišnjeg šišanja neposredno nakon pobede u finalu, ovog puta planira da obrije bradu.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak


12.43 "Tokom sezone smo funkcionisali kao porodica, na terenu i van njega. Istim receptom i ovde ćemo pokušati da ponovimo uspeh Žalgirisa iz 1999, koji na tom Fajnal foru takođe nije bio favorit, kao ni mi sada", prisetio se Jankunas jedine evrotitule u istoriji njegovog kluba i litvanske košarke.

12.41 "Trudimo se da idemo dan po dan. Srećan sam što imam igrače koji me podržavaju kao trenera. Videćemo u petak kako ćemo se suprotstaviti Feneru. Nadam se da ćemo ući u završnicu sa aktivnim rezultatom i biti u poziciji da se borimo za pobedu", kaže Šarunas Jasikevičijus.

12.40 "Navijači su veliki deo našeg uspeha. Znam da ćemo imati glasnu podršku, ali verujem da će navijači svih timova doprineti da ovo bude vikend za pamćenje", poručio je Điđi Datome, krilni igrač Fenerbahčea.



12.38 "Nemam pravo da razmišljam o desetoj tituli, samo o utakmici protiv Žalgirisa. Verujem da će atmosfera biti sjajna, sa mnogo navijača iz Istanbula, Kaunasa, ali i Beograda. Neka bolji tim pobedi", odgovorio je Obradović na pitanje da li bi mu bilo posebno drago kada bi jubilarni evropski trofej osvojio na "domaćem" terenu.

12.36 "Za asistenciju su potrebna dvojica", našalio se Ćaćo Rodrigez, na račun utakmice CSKA - Real u drugom kolu Evrolige, jedinoj od 34 utakmice ove sezone u kojoj nije zabeležio nijednu asistenciju.

Izvor: MONDO


12.33 "Šteta za njega. Taman se oporavio od povrede iz prvog dela sezone i pomogao nam da se plasiramo na Fajnal for. Verujem da će nas i ovaj problem učiniti složnijim i jačim", rekao je Itudis o povredi Lea Vestermana, koji neće moći da nastupi u Beogradu.

12.30 "Srećan sam što sam proveo vreme sa Pablom, Dimitrisom i Šarasom i što smo ponovo zajedno. Dobro znam koliko je teško dovesti svoj tim do Fajnal fora", izjavio je Obradović, zamoljen da prokomentariše to što su treneri konkurentskih timova svi njegovi "učenici".

12.27 "Nagradu je zaslužio Luka Dončić, ne samo zbog statistike, već i zbog načina na koji igra i zato što je ove sezone zaista 'vukao' svoju ekipu", odgovorio je Serhio Rodrigez na pitanje ko bi trebalo da bude MVP Evrolige 2017/18.

12.25 "Mislim da smo fokusirani i spremni za najteže mečeve", rekao je strateg Reala Pablo Laso.

12.22 "Osvojiti Evroligu nepunih godinu dana posle Evrobasketa sa Slovenijom bilo bi zaista neverovatno. Sezona je bila naporna, ali kada volite košarku, ništa nije teško", kaže Luka Dončić.

12.21 Voditelj programa izneo je zanimljivo zapažanje - da Željko Obradović "juri" desetu evropsku titulu u svojoj trenerskoj karijeri, dok bi Pablo Laso mogao da osvoji desetu titulu za Real Madrid.

12.15 Na binu izlaze treneri i igrači: Željko Obradović i Luiđi Datome (Fenerbahče), Šarunas Jasikevičijus i Paulius Jankunas (Žalgiris), Dimitris Itudis i Serhio Rodrigez (CSKA), Pablo Laso i Luka Dončić (Real Madrid).

12.08 Reč je uzeo Đordi Bertomeu... Zahvalio se gradskim vlastima na pomoći oko realizacije završnog turnira. Izjavio je da je Fajnal for u Beogradu način da Evroliga oda počast bogatoj srpskoj košarkaškoj istoriji, koja je iznedrila na desetine velikih igrača i trenera.

Predsednik i izvršni direktor Evrolige konstatovao je da će predstojeći turnir biti "tačka na i" sjajne sezone, druge u kojoj se Evroliga igra u izmenjenom formatu (16 timova, svako sa svakim), uz podsećanje da se pored glavnog događaja u Štark Areni održava i juniorski Fajnal ejt u dvorani "Aleksandar Nikolić", da će se igrati i turniri dečaka i devojčica, utakmica legendi...

12.02 Prvi je govorio gradonačelnik Beograda Siniša Mali, koji je pozvao goste da tokom ova četiri dana osete sve draži Beograda, koji je "poslednjih godina postao prava metropola" i gde "deca iza svakog ugla tapkaju košarkašku loptu".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC