• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Venger je želeo i Ronalda i Mesija... 2003.

Autor mondo.rs

Da je Arsenal bio konkretniji, mogao je da upari dvojicu tinejdžera, koji su kasnije postali najbolji fudbaleri na svetu.

Kristijano Ronaldo (rođen 1985. godine) i Lionel Mesi (1987) ne samo da su se, kao mladi i perspektivni igrači, nalazili u beležnici dojučerašnjeg menadžera Arsenala Arsena Vengera, već su oko njihovog dolaska u London vođeni ozbiljni pregovori.

O nastojanjima da ih angažuje 2003. godine, Venger je pričao za sajt Arsenala.

"Najbolji primer odličnog igrača koga smo propustili da dovedemo je Kristijano Ronaldo. Bio je naš gost, zajedno sa njegovom majkom i bili smo vrlo bliski. Onda je u akciju stupio Mančester junajted, koji je tada imao (Portugalca - prim.aut) Karlosa Keiroša u stručnom štabu. Leta 2003. su Junajted i Sporting odigrali prijateljsku utakmicu, Ronaldo je bio sjajan i oni su ga potpisali".

Meč o kome Venger priča odigran je leta 2003, povodom otvaranja stadiona "Žoze Alvalade" u Lisabonu.

Francuski stručnjak priznao je da Arsenal nije bio spreman da finansijski parira Junajtedovoj ponudi.

"Uvek postoji nešto što ste mogli drugačije da uradite. Kada vodite pregovore, važno je znati kada treba da popustite, a kada da ostanete čvrsti. Dejvid (Din, tadašnji direktor Arsenala) je bio u Parizu na pregovorima sa Žoržom Mendešom, koji je zastupao Sporting i tražio obeštećenje od 4,5 miliona funti. Junajted je izbrojao 12 miliona, što mi nikako nismo mogli da uradimo".

Ronaldo je u to vreme imao 18 godina i samo jednu sezonu u prvom timu Sportinga, tokom koje je dao tri gola u prvenstvu i dva u kupu.


Lionela Mesija je Venger hteo da dovede zajedno sa Seskom Fabregasom i Đerarom Pikeom, kada je Argentinac tek napunio 16 godina i bio član kadetskog tima Barselone.

"Barselona nije želela da ga izgubi. Čim su čuli za našu ponudu, reagovali su i uradili ono što je bilo potrebno da bi ga zadržali".

Mesi je ostao na "Nou Kampu" i u sezoni 2003/04 munjevito napredovao. Za manje od godinu dana prošao je četiri selekcije, postao je standardan u Barseloni "B", uz treninge sa prvim timom tokom nedelje, da bi u junu 2005. sa 18 godina potpisao prvi profesionalni ugovor.

Niko ne može da garantuje da bi se Ronaldo i Mesi u Arsenalu razvili kao u Mančester junajtedu i Barseloni, samim tim i da li bi postali ono što jesu. Ono što je sigurno je da Arsen Venger i danas žali što nije uspeo da ih upari.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC