Akcija "Arsenal": Za trojicu podnesen izvještaj

Autor:

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložiće nadležnom sudu da se raspiše potjernica za Slobodanom S. i Igorom Z., za kog se sumnja da je bio vođa organizovane grupe, koja je vršila nabavku i preprodaju kokaina i marihuaneu Banjaluci.

0
A- A A+
Policija, milicija Foto: MONDO/ Vedran Ševčuk

Ovo tužilaštvo je sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijskom upravom Banja Luka sprovelo šestomjesečnu zajedničku akciju kodnog naziva "Arsenal", u kojoj je juče uhapšeno sedam osoba.

Banjalučka policija je jutros dostavila tužilaštvu izvještaje protiv trojice uhapšenih, Zorana T. (37) radnika u Gradskoj upravi Banjaluka, Milana M. (24) i Zorana Ć. (29). Sumnjiče se da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, u nastavku istrage, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora", saopšteno je danas iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Iz MUP-a RS danas je saopšteno da su četvorica juče uhapšenih Igor A., Zvjezdan A., Miroslav M. i Boran P. pušteni da se brane sa slobode, a da se protiv njih istraga i dalje nastavlja.

Braća Igor i Zvjezdan Arsenić danas su za Alternativnu televiziju izjavili da nemaju nikakve veze sa drogom, te da neke od uhapšenih znaju tek iz viđenja.

"Juče u šest ujutru policija je pokucala na vrata, pretresla stan, pod sumnjom da smo u grupi koja se bavi organizovanim kriminalom. Privedeni smo u policiju, ne zato što smo narko dileri, nego radi ispitivanja. Nakon 24 sata smo pušteni, sa otpusnom listom", rekao je Igor Arsenić za ATV.

B. S.

Ostale vijesti