Gibonni u Banjaluci: Ploče su imale energiju

Zlatan Stipišić Gibonni nastupiće 8. juna u Banjaluci, a povodom predstojećeg koncerta popularne muzičke zvijezde održana je konferencija za medije.

Gibonni u Banjaluci: Ploče su imale energiju Foto: Mondo/Dušan Volaš

Osvrnuvši se na posljedni koncert koji je u Banjaluci održan prije četiri godine, popularni Džibo kaže da je ovaj nastup svima u bendu ostao u fantastičnom sjećanu.

"Volio bih da se malo češće družimo. Iako je za koncert prije četiri godine padala jaka kiša nakon kojeg sam dobio upalu pluća, nisam se nimalo pokajao što smo održali koncert", rekao je Gibonni i istakao da mu je odnos sa publikom najbitniji.

"Kad napišeš pjesmu koja ti se sviđa i izađeš iz četiri zida znači da želiš to podijeliti sa nekim odnosno očekuješ odobravanje tj. dobru reakciju koja dolazi od publike. Ona mi je prva na mjestu, sve ostalo se može mijenjati", istakao je Gibonni.

Govoreći o muzičkim formatima albuma i sve popularnijem preuzimanju pjesama putem interneta jedna od najvećih regionalnih zvijezda kaže da je za njega prvi izbor gramofonska ploča - vinil.

"Kad se zbroji sve najvažnije šta se dogodilo na našim prostorima sve je bilo upakovano u long plej. To su bili vinil albumi bendova kao što su Bijelo dugme, Buldožer, Riblja čorba, Paket aranžman, Električni orgazam i mnogi drugi. Ploče su imale energiju. Na CD možeš staviti šta hoćeš i koliko hoćeš", rekao je Gibonni.

On kaže da za njega nisu realne statistike kada je riječ o prikazivanju pjesama na YouTube i sličnim servisima na internetu.

"Zamislite kad neki poznati svjetski izvođač objavi stvar koja ima tri miliona pregleda, a onda se pojavi neko sa ovih prostora sa četrdeset miliona pregleda. Mislim da nešto ima svoju težinu kad mi neko priđe na ulici i kaže svoju životnu reakciju za neku pjesmu. Kliktanje ništa ne znači", rekao je između ostalog Gibonni na konferenciji za medije povodom nastupajućeg koncerta u Banjaluci.

Gibonni, džiboni Foto: Mondo/Dušan Volaš

Kao što je ranije i najavljeno koncert poznate zvijezde održaće se na tvrđavi Kastel u 21 čas, a u slučaju vremenskih nepogoda nastup će biti pomjeren za jedan dan - 9. juna. Sve informacije moći će se peronaći i na Facebook i Instagram stranici Ok tima.

Obzirom da Gibonni u gradu na Vrbasu nije nastupao pune četiri godine, organizatori su ranije istakli da interesovanje za ovaj koncert ne jenjava. Banjalučani biće u prilici da uživaju u njegovim velikim hitovima kao što su “Ovo mi je škola”, “Tajna vještina”, „Tempera“, „Libar“, „Žeđam“;„Mirakul“ i brojni drugi.

Ulaznice za koncert popularnog Gibonnija mogu se kupiti na Trgu Krajine i putem prodajnog sistema kupikartu.ba.

Pratite MONDO i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu

Ostale vijesti