Letnji hit: Poznati svi detalji nove "korse GSi"

Autor:

Sportske performanse prate "Rekaro" sedišta, sportski volan i spoljašnji elementi od karbona

Nakon "insignije", ovog leta nam stiže i "korsa" sa GSi značkom.

Potvrđeno je da će mala, gradska jurilica će pod haubom snažan 1.4-litarski turbo-benzinski motor sa 150 konjskih snaga i 220 Nm obrtnog momenta.

Ovaj Opelov hečbek stiže od 0 do 100 km/h za samo 8,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 207 kilometara na sat. Ono što više impresionira je odlična elastičnošt, pa će "korsi GSi" biti potrebno manje od deset sekundi da ubrza od 80 do 120 km/h u petoj brzini. "Džepna raketa" iz Riselshajma ispunjava i Opelovu Euro 6d-TEMP normu.

Prilikom konfigurisanja motora, koji isporučuje specifičnu snagu od više od 100 KS po litru radne zapremine, inženjeri su posebno optimizovali odziv radi odlične zabave u vožnji na krivudavim magistralnim putevima.

Proizvođač ističe da motor uparen sa šestostepenim menjačem kratkih prenosnih odnosa posebno impresionira agilnošću u drugoj i trećoj brzini kao i sa maksimalnim obrtnim momentom koji je dostupan između 3000 i 4500 obrtaja u minutu. Dakle, zagarantovana je živahna vožnja.

Osim motora, za dobre performanse je odgovorna iz poznata sportska šasija iz OPC kuhinje i kočnice sa crvenim čeljustima, kao i 18-inčni točkovi sa 215/40 R18 gumama sa visokim prijanjanjem.

Sportska "korsa" se odlikuje i velikim usisnicima za vazduh, posebnim poklopcem motora i bočnim pragovima, kao i relativno velikim spojlerom iznad zadnjeg stakla.

Čist sportski doživljaj se takođe prenosi i u unutrašnjost, jer tu čekaju Recaro "kadice", sportski volan, kožna ručica menjača i, naravno, aluminijumske sportske pedale.

Ostale vijesti