Pred Anketnim odborom Karan i Ilić

Autor:

Anketni odbor NSRS koji je formiran s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa smrću Davida Dragičevića sutra će održati prvu radnu sjednicu.

0
A- A A+

skupština, nsrs Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Anketnom odboru, formiranom odlukom Narodne skupštine Republike Srpske s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića, sve institucije kojima je upućen zahtjev dostavile su određenu dokumentaciju i sutra će biti održana prva radna sjednica ovog odbora, saopšteno je iz republičkog parlamenta.

U saopštenju se podsjeća da je Anketni odbor na konstitutivnoj sjednici 15. maja uputio zahtjeve za dostavljanje dokumentacije o ovom slučaju glavnom tužiocu Okružnog tužilaštva u Banjaluci Želimiru Lepiru, ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču, direktoru republičkog Zavoda za sudsku medicinu Željku Karanu, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

Na prvu radnu sjednicu, koja će biti održana sutra, Anketni odbor pozvao je direktora republičkog Zavoda za sudsku medicinu Željka Karana i načelnika Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Darka Ilića.

Dodik odgovorio Anketnom odboru NSRS

Karan je na sjednicu Anketnog odbora pozvan u 14.00 časova, a Ilić u 16.00 časova, navodi se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske formirala je na 26. posebnoj sjednici 10. maja Anketni odbor s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica u vezi sa slučajem stradanja Davida Dragičevića.

Predsjednik Anketnog odbora je Branislav Borenović, zamjenik predsjednika Drago Kalabić, a članovi Nedeljko Glamočak, Milanko Mihajilica i Goran Đorđić.

Ostale vijesti