• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Krasnodar, Keln i CSKA - zauvijek!

Autor mondo.rs

Zvezdin "maratonac" za MONDO pričao o sjajnoj sezoni i utakmicama koje će pamtiti.

 Intervju Filip Stojković kapiten FK Crvena zvezda - Pamtiću Krasnodar, Keln i CSKA Izvor: MN PRESS
Ubjedljivo najviše minuta ove sezone u dresu Crvene zvezde upisao je Filip Stojković, a da li će biti na terenu i u subotu protiv Voždovca, videćemo.
Iako ne krije da noge postaju teške, za posljednju utakmicu pred početak šampionskog slavlja priprema se kao da je prva u nizu koji je od juna stigao do 48 (od 56 koliko ih je Zvezda, računajući i subotu, imala ove sezone).

"Iskreno, jesam se umorio", priznao je 25-godišnji desni bek crveno-bijelih na početku razgovora za MONDO.

"Ali dobro, imamo još tu jednu utakmicu da odigramo i želimo da pobijedimo, da proslavimo titulu kako dolikuje. Nadam se punim tribinama u subotu", dodao je Stojković.

Kada je ljetos došao u Crvenu zvezdu iz Minhena 1860, nije davao velika obećanja. U razgovoru za naš portal tokom junskih priprema na Zlatiboru, rekao nam je da je najbitnije da se ekipa dobro pripremi i prođe prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a poslije šta bude...

Dogodilo se to da su crveno-bijeli stigli do šesnaestine finala Lige Evrope i osvojili titulu u domaćem prvenstvu.

"Sigurno da nisam mogao da očekujem baš ovakvu sezonu, ali cilj je bio da se osvoji titula i to smo uspjeli. Evropa je bila nagrada za naše zalaganje i dobre igre. Mnogo je zvezdaša u ekipi i zato smo se svi tako brzo i dobro uklopili", konstatovao je "Žule".

Na međunarodnoj sceni odigrao je svaki minut od prve utakmice prvog kola kvalifikacija protiv Florijane do revanša šesnaestine finala sa CSKA, dok se odličnim igrama u Superligi izborio za mesto u najboljem timu domaćeg prvenstva.

Malo ko je mogao da očekuje tako uspešnu sezonu Filipa Stojkovića posle teških godinu dana u Njemačkoj, gdje se nije naigrao fudbala.

"Period u Njemačkoj ne mogu tek tako da zaboravim. Stekao sam dosta prijatelja tamo i bez obzira na to koliko sam igrao, bilo mi je lijepo. Fudbalski mogu da budem zadovoljan zbog odlaska tamo, ali ne i kako je sve proteklo. Sada sam presrećan zbog svega što se dešavalo ove sezone i uživam. Ono što je bilo u Minhenu ostalo je iza mene".

Brazil favorit u Rusiji

Odlično poznavanje inostranog fudbala demonstrirao je Stojković zimus rješavajući jedan od naših kvizova. Zato smo ga pitali i da li prati aktuelno saopštavanje spiskova igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. "Pratim spiskove reprezentacija, baš sam bio nestrpljiv da vidim koga će sve Nijemci zvati... Volio bih Brazil da osvoji, mada su imali peh sa Danijem Alvešom. Ipak, i bez njega su favoriti".

Povratak u Crvenu zvezdu, u kojoj je ponikao, ispostavio se kao pravi potez.

"Ovo je sigurno moja najbolja sezona u karijeri. Ne samo meni, već za 90 odsto igrača u ovom timu. Vjerujem, ipak, da može još bolje i nastavićemo vrijedno da treniramo i radimo kako bi tako i bilo. Klub je na pravom putu da stane na noge i nadam se da ćemo mu svi mi pomoći u tome".

Neumoran je bio Stojković ove sezone uz desnu aut-liniju, aktivan i u napadu i u odbrani. Igrao je zaista na visokom nivou, a izdvojio nam je utakmice koje će zauvek imati posebno mjesto u njegovom sjećanju.

"Pamtiću Krasnodar zbog emocija na tribinama i ulasku u Ligu Evrope, Keln po prolasku grupne faze, a CSKA u Beogradu zbog moje najbolje utakmice ove sezone i u Moskvi zbog promašaja koje smo imali. Sigurno ću to cijelog života pamtiti. Što se tiče domaćeg prvenstva, derbi na 'Marakani' u kojem smo pobijedili, a ja bio kapiten. Presrećan sam zbog toga".

Zvezda će narednu sezonu početi opet rano, ali ovaj put prvim kolom kvalifikacija za Ligu šampiona, 10. ili 11. jula. Pošto je sistem kvalifikacija promenjen, srpskom šampionu sada je plasman u Ligu Evrope lakši nego inače, dok će za mjesto u eliti morati dobro da se pomuči.

"Nisam obraćao pažnju na nov sistem kvalifikacija, čekamo okupljanje 10. juna kada će nam Kosan (pomoćni trener Milan Kosanović) reći kako stoje stvari", staloženo je rekao Stojković, očigledno želeći prvo dobro da se odmori, a onda posveti novim izazovima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC