• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu o Zvezdi: Neće biti slobodnog mesta

Autor mondo.rs

Prvi čovek Evrolige u razgovoru za "Sport klub" govorio o Zvezdi, Partizanu, Budućnosti...

 Bertomeu o Zvezdi: Neće biti slobodnog mesta Izvor: MN PRESS

Fajnal-for Evrolige okupio je u Beogradu najbolje evropske timove, legende kontinentalne košarke, kao i rukovodstvo najjačeg takmičenja, na čelu sa Đordijem Bertomeuom.

Od čelnika Evrolige očekivao se odgovor na pitanje da li će Crvena zvezda mts igrati Evroligu, u slučaju da Budućnost ne ispuni neophodne uslove. Taj odgovor ponovio je i u četvrtak, u razgovoru za "Sport klub".

"Nije dobro praviti atmosferu u kojoj se očekuje nešto, pa da ljudi budu razočarani. Nećemo imati slobodno mesto u Evroligi i verovatno se neće desiti da bude tog mesta. Budućnost je spremna i uverena da će biti spremna, tako da nema mesta za ostale timove. Uživali smo tokom svih ovih godina sa timovima iz Beograda koji su igrali u Evroligi i uživaćemo i u budućnosti sa njima. Iskustvo igranja u Evrokupu je zaista bitno i napravili smo organizaciju takmičenja da je izuzetno jako".

Sudeći prema tome, Zvezda će u sledeću sezonu ući sa kartom za Evrokup, koju su ove sezone "izvukli" i Cedevita i Mornar. Plasmanu u to takmičenje nada se i Partizan i konkurisao je za pozivnicu, kao i Olimpija.

Bertomeu je rekao da crno-beli imaju šansu da dobiju "vajld kard", ali da će odgovor na to pitanje morati da sačeka.

"To jeste opcija i o tome može da se priča, a o tome možemo da pričamo sredinom juna, kad se završe domaće lige i naš proces registracije. Ako bude postojala šansa, probaćemo da nađemo još jedan tim iz ovog regiona, ali moramo da čekamo i da vidimo šta će se da se desi do sredine juna".

Kada je u pitanju Budućnost, klupska delegacija na čelu sa predsednikom Draganom Bokanom je posetila Barselonu i sedište Evrolige. Podgoričani su na sastanku uverili domaćina da će biti spremni da dočekaju najjače evropske ekipe.

"Budućnost je jedan od osnivača Evrolige i učesnika u prvoj sezoni. Razgovarali smo sa njihovim predstavnicima, entuzijastični su, spremaju se i shvataju da moraju da ispune uslove u vezi sa transportom i halom u kojoj će se igrati utakmice, ali rade na tome i ubeđen sam da će biti spremni. Pokazali su veliki entuzijazam i nadamo se da će biti u Evroligi".

Na pitanje o sezoni 2019/20, Bertomeu je potvrdio da će Nemačkoj i Francuskoj biti uručene pozivnice.

"Odlučili smo da tim iz Nemačke bude Bajern i još nismo odlučili koji će tim to biti iz Francuske. Razgovaramo sa svim zainteresovanima, imamo godinu za to i siguran sam da ćemo uskoro imati sve elemente koji su bitni da donesemo odluku. Nećemo gledati rezultate u prvenstvima, već ćemo gledati klubove i to kako su se razvili u poslednje tri godine. Ako su se razvili na pravi način - ponudićemo im pozivnice".

Kada je u pitanju format takmičenja, Evroliga će sledeće godine biti proširena za dva mesta i na tome će se stati. Bar par godina.

"Sledeće tri godine ne vidim da će u Evroligi biti više od 18 timova. Nisam siguran da možemo da uklopimo u kalendar više timova i hoćemo da zaštitimo kvalitet samog takmičenja, što je najvažnije. Verujem da u sledećem ciklusu od tri godine neće biti promene", razjasnio je Bertomeu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC