• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudurić u Areni: Bogdan je Bogdan, ovo je moj put

Autor mondo.rs

Srpski bek ušao je prvi put u Štark arenu kao gostujući košarkaš. Priče o poređenjima, ambijentu i pritisku stavlja u drugi plan, pred najvažnijim ciljem Fenerbahčea na Fajnal-foru.

 Gudurić u Areni: Bogdan je Bogdan, ovo je moj put Izvor: MN PRESS

Košarkaši Fenerbahčea doputovali su u sredu u Beograd, uveče trenirali u hali "Ranko Žeravica", a u četvrtak prvi put ušli i u Štark arenu, gde će u petak od 18 časova igrati protiv Žalgirisa u polufinalu Fajnal-fora Evrolige.

Bek branioca titule Marko Gudurić (23) tako se vratio u dvoranu u kojoj je do prošle godine igrao kao domaćin, u dresu Crvene zvezde. Već na kraju svoje prve sezone u inostranstvu, ponovo je u hali na Novom Beogradu.

"Neverovatno, zaista. Nisam znao ni da li je Fajnal-for nekad bio održan u Beogradu. Ovo je moja prva godina van zemlje i odmah sam se vratio ovde na F4 turnir", rekao je Gudurić u razgovoru sa novinarima u Štark areni.

Zajedno sa saigračima, on je izašao na trening pred meč protiv litvanskog izazivača i najprijatnijeg iznenađenja evroligaške sezone.

"Žalgiris je tu i možda niko od njih nije to očekivao, ali su zaista cele sezone pokazali da zaslužuju to mesto, igrali su sjajno, napredovali, rasli kao tim i opasnost su, pre svega jer su dobar tim i zato što nemaju šta da izgube. Biće stvarno dobra, teška utakmica"

Kada se košarkaši Fenerbahčea upitaju za očekivanja, odgovor se podrazumeva...

"Očekivanja su naravno veća, a znamo da je teže odbraniti titulu nego je osvojiti, ali svi su navikli na to, kao i ja dok sam bio u Zvezdi. Mislim da smo spremni. Nema mesta izgovorima pričom o pritiscima".

Gudurić je od početka evroligaške sezone postizao po 7,1 poen u Evroligi, a u plej-ofu je ubacivao po 11,3 poena, zaključno sa odličnom partijom u poslednjoj utakmici serije protiv Baskonije, kada je dao 22.

Fener i Žalgiris odigrali su dve međusobne utakmice u ligaškom delu i skor je 1-1.

"Poznaju se svi igrači, treneri se znaju još bolje nego mi... Sigurno su oni spremali nešto, spremili smo i mi nešto i videćemo kako ćemo to da izvedemo i da li će to biti dovoljno", dodao je on.

Kao i u Turskoj, Gudurić je i u Beogradu upitan za poređenja sa Bogdanom Bogdanovićem, koji je u Feneru do njegovog dolaska ostavio dubog trag i osvojio titulu Evrolige pre odlaska u NBA.

"Porede me u Turskoj, pitaju me za to gde god odem, ali ne volim da pričam o tome. Uradio je šta je uradio, Bogdan je Bogdan i svi znaju kakav je igrač, ja idem svojim putem i drugačiji smo igrači, imamo neke sličnosti, ali smo u suštini drugačiji. Moje je da pomognem ekipi da pobedi, štagod zatreba".

Zajedno sa Nikolom Kalinićem, Gudurić je u Štark areni dočekivao rivale dok je igrao u Zvezdi. Ipak, ambijent na Novom Beogradu nije nepoznat i ostalim igračima Fenera, pa s tim u vezi nije bilo previše pitanja u svlačionici.

"Igrali su i oni, manje-više svi su igrali protiv nas u Evroligi, protiv Zvezde, ovdašnjih navijača i svi znaju sve o tome. Sada će biti drugačiji ambijent, nadam se da će biti naših navijača, njihovi će biti tu i videćemo kako će to da izgleda. I za nas će biti drugačije, neće biti kao kada smo bili tu, ali dobro".

Na drugoj strani terena u petak će biti Gudurićev bivši saigrač iz Zvezde, Vasilije Micić.

"Nije pretio. I ako jeste - ne sećam se. Na terenu će sve to da se odrazi, pa ćemo da vidimo"

Da li mu je "inbox" telefona pun molbama za ulaznice za F4? Gudurić se nasmejao na to pitanje...

"Skupe su karte, pa su odustali ljudi i ne pitaju".

Za kraj, Gudurić je poželeo da u nedelju dobije svoju novu omiljenu utakmicu u Štark areni. Do sada je to bila...

"... Utakmica za reprezentaciju 2016, na pripremnom turniru protiv Grčke, kada sam postigao prvi poen za reprezentaciju. Daj Bože da u nedelju dobijem novi omiljeni meč", nasmejao se još jednom srpski internacionalac.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC