• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuva 10 milijardi dolara u Bitcoin bunkerima

Autor mondo.rs

Iza teških vrata i betonskih tunela skrivaju se kompjuterski serveri u kojima se nalazi "ključ" velikog digitalnog bogatstva.

Argentinski biznismen Vences Kasares, putem svoje startap firme "Ksapo", u posebnim "bunkerima", računajući i jedan vojni u Švajcarskoj, čuva desetak milijardi dolara u Bitcoin valuti, koji pripadaju klijentima sa svih strana sveta.

Iza teških vrata i betonskih tunela skrivaju se kompjuterski serveri u kojima se nalazi "ključ" velikog digitalnog bogatstva. Kaseres je uverio milijardere i milionere iz Silicijumske doline da je Bitcoin valuta budućnosti, koja im je potrebna, a da je najbolji čovek za njeno čuvanje - upravo on. Nije moguće precizno odrediti pravu vrednost pohranjenih novčića, s obzirom na to da cena te kriptovalute varira.

Stručnjaci navode da se u rukama milijardera i milionera nalazi sedam odsto svetskog tržišta Bitcoin-a. To je izuzetan podatak za Kaseresovu kompaniju, osnovanu pre samo četiri godine, jer ona, prema tim procenama, ima više depozita od čak 98 odsto /od 5.670/ banaka u SAD. Kaseresovu kompaniju nadgleda finansijski servis "Standards asosijejšn", koja proverava članove, kako bi saznala odgovaraju li njihovim strogim pravilima protiv pranja novca, navode IT i finansijski portali.

Na listi onih koji su klijenti ili podržavaju Kaseresove "Bitcoin bunkere" nalazi se i LinkedIn, na čelu sa Ridom Hofmanom, kao i bivši Vol strit trgovac Majk Novogracki, koji trenutno radi na osnivanju svoje trgovačke banke kriptovaluta. Finansijski stručnjaci procenjuju da kriptovalute trenutno vrede 707 milijardi dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS