• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pep dao "amin", Arteta rekao DA Arsenalu!

Autor mondo.rs

Na "Emirejtsu" su se odlučili za poznato, ali neiskusno lice...

Gvardiola je dao dozvolu za pregovore, Arteta je saslužao Arsenal i - pristao!

Portal "Goal" prenosi da je Arsenal načelno dogovorio uslove sa dosadašnjim pomoćnikom u Mančester sitiju, Mikelom Artetom (36), koji će od naredne nedelje i zvanično preuzeti rukovođenje timom sa "Emirejtsa".

Bivši španski vezista će tako naslediti Arsena Vengera koji se povlači iz kluba posle 22 godine, a upravo je on dao "amin" za njegov dolazak iako Arteta nije radio kao trener do sada.


Mikel Arteta je upravo u Arsenalu, kod Vengera, završio igračku karijeru 2016. godine, a onda neočekivano otišao na "Etihad" gde je postao "desna ruka" Pepa Gvardiole sa kojim je ove sezone osvojio i Premijer ligu.

"Mikelov doprinos je bio neverovatan. Odlično smo sarađivali sa njim... Ako ostane - biću najsrećniji na svetu. Ako ode zbog ponude koju ima na stolu, ne mogu mu reći da ne može da ide", rekao je nedavno Pep Gvardiola upitan za status španskog asa.

Arteta je rođen u Baskiji, u San Sebastijanu, ali je kroz mlađe kategorije Barselone stigao do dresa Pari sen Žermena, potom Rendžersa i Sosijedada. Ipak, najdublji trag ostavio je u Evertonu za koji je nastupao od 2005. do 2011. godine, dok je potom još pet godina nosio dres Arsenala. Nikada nije nastupao za seniorsku reprezentaciju Španije, čak je jednog trenutka postojala mogućnost da "postane" Englez.

Arsenal se tako odlučio za neiskusnog stratega, ali poznato lice na "Emirejtsu" - pošto je Arteta pet godina nosio dres ovog kluba čiji je bio i kapiten.

Prethodnih nedelja i meseci u vezu sa Arsenalom dovodili su se Maks Alegri, Karlo Anćeloti, Tomas Tuhel, Julijan Nagelsman, Ralf Hasenhitl, Željko Buvač, Patrik Vijera i drugi, ali je Arsenal izgleda konačno "prelomio" i naredne sedmice će i zvanično objaviti potpisan dogovor.

Navodno, u stručnom štabu Mikela Artete biće i Santi Kazorla, sadašnji fudbaler Arsenala, koji se već godinama muči s povredama i razmišlja o prekidu karijere.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC