• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak konačno vezao 4 pobede, Rafa - spremi se!

Autor mondo.rs

Prvi put od prošlogodišnjeg Vimbldona - srpski as ostvario četiri uzastopne pobede i zakazao polufinalni duel sa starim znancem Rafaelom Nadalom.

Polufinale Rima za Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser je posle skoro godinu dana, ili da budemo precizni - od prošlogodišnjeg Vimbldona, vezao četiri uzastopne pobede i ostvario plasman u polufinale mastersa u Rimu gde će mu sutra rival biti stari znanac Rafael Nadal.


Više od dva sata i dvadeset minuta trajao je pravi "gladijatorski dvoboj" Novaka i Nišikorija nakon kog je Japanac morao da pruži ruku Srbinu koji se dugo nije ovako poradovao!

Duel protiv Nadala neće biti na sutrašnjem programu pre 14.30...

NOVAK ĐOKOVIĆ - KEI NIŠIKORI 2:1 (2:6, 6:1, 6:3)


Duel u Rimu kasnio je više od dva sata zbog meča Šarapove i Ostapenko, koji se odužio, pa je vidljivo bilo da je Đoković nervozno i bez pravog fokusa ušao u ovaj duel, što je nešto što smo više puta videli u toku njegove karijere kada mora da čeka.

Nišikori je u prvom setu napravio dva brejka i gotovo rutinski osvojio set, ali se u finišu videlo da Novak "ima žara" i da ćemo gledati daleko bolje izdanje u nastavku.

Tako je i bilo...

U svakom od sedam gemova u drugom setu videli smo bar po jednu brejk šansu, ali ih je više potvrdio Đoković, kome je tada i "profunkcionisao" prvi set, stoga je odličnom igrom izjednačio rezultat i bio još ubedljiviji od svog rivala - 6:1.

Novak je prvi "oduzeo servis" rivalu i na startu trećeg seta, Nišikori se odmah vratio, pa je Đoković posle velike borbe protiv "žilavog" Japanca ipak bio taj koji se radio.

Napravio je još dva brejka i zaslužio aplauze rimske publike koja mu je bila naklonjena.

U subotu nas očekuje čak 51. duel Novaka i Nadala, poslednji još od Madrida 2017. godine, a Đoković ima blagu prednost u dosadašnjim međusobnim mečevima - 26:24.

Pogledajte statistiku!


N  A  J  A  V  A

Novak Đoković
je u četvrtak protiv Alberta Ramos-Vinjolasa odigrao možda i najbolji set ove godine i rutinski obezbedio plasman u četvrtfinale gde ga danas čeka stari rival.

Kei Nišikori, dve godine mlađi japanski teniser, stoji na putu između Novaka Đokovića i polufinala protiv Rafaela Nadala koji je ranije danas obezbedio plasman među četiri najbolja na mastersu u Rimu.

Trenutni rezultat: Novak Đoković - Kei Nišikori 1:1 (2:6, 6:1, 4:3)

I Nišikori poput Novaka igra promenljivo, pa je posle finala Monte Karla, ispadao u prvim rundama Barselona i Madrida (u prestonici Španije - upravo od Đokovića), a u Rimu je do sada uprkos teškom žrebu pobedio Felisijana Lopeza, Grigora Dimitrova i Filipa Kolšrajbera.

Novak je sa druge strane vezao tri pobede nad Dolgopolovim, Bazilašvilijem i Ramosom, a ukoliko pobedi Japanca - to će biti prvi put da je pobedio u 4 uzastopna meča još od Vimbldona.

Đoković i Nišikori su se do sada susreli 14 puta, a daleko uspešniji je srpski teniser koji ima 12 pobeda i poslednji poraz još iz 2014. na US Openu.

PRVI SET:

Nije počelo dobro, Novak posle prvog gema ima brejk zadostatka.

Možda je dugo čekanja između dva meča, pošto je zbog duela Šarapove i Ostapenko duel kasnio više od sat i po vremena, ali Novak ne deluje potpuno sveže. Devet minuta je trajao gem, tačno 12 poena, a Nišikori je svoju drugu brejk šansu pretvorio u 1:0.

I dalje Novak ne uspeva da se uključi u set, Nišikori je napravio brejk i u petom gemu za vođstvo 4:1, došao je na samo jedan gem od vođstva 1:0. Ipak, nakon dva brza "upisa" na semaforu za Japanca, podiže Đoković i svoj nivo igre i smanjuje na 5:2. Da li se vraća u meč?

Delovalo je da je Novak "u igri" i posle nekoliko poena na servis Nišikorija, ozbiljno je pripretio da produži trajanje ovog seta, ali Japanac ne odustaje tek tako i dobija 6:2

DRUGI SET

Sačuvao je servis, pa uzvratio!

Novak Đoković bio je nadomak toga da i u drugi set "uđe s minusom", ali je uspeo da se odbrani, pa da povede 2:0. Imao je dve brejk šanse, Japanac se kao i u dosadašnjem delu meča odlično brnaio i retko grešio, ali je druga duža razmena u ovom gemu pripala Noletu.

Novaka služi prvi servis i na krilima toga "urniše" Nišikorija. Još jedan brz brejk za našeg tenisera, koji je uspeo da odbrani pre toga servis - 4:0.

"Lomovi" u Novakovoj igri, umesto 5:0, smanjuje Japanac na 4:1, ali onda ponovo "brejk" šansa za Novaka i na gem je od osvajanja seta.

Sedam vinera (12:5) više u ovom setu i kao posledica toga izjedačenje 6:1.

TREĆI SET

Počelo je uzbudljivo! Nišikori je bio taj koji je prvi "predao servis" Novaku, ali "žilav" je Japanac i odmah u narednom uspeva da dođe do ribrejka. Dugo je trajao i peti gem drugog seta, Đoković je pretio, ali ne i brejk šansom - 3:2.

Zatražio je Novak pauzu za toalet...

Brejk! Novak je konačno uspeo da "slomi" Japanca u ovom gemu, nakon mnogo muke, i da povede 4:3, ali ne deluje da će se tu predati Nišikori.

KRAJ! 6:3! Novak je u polufinalu...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

JohnyB

Враћа се Новак, полако али сигурно. Нажалост, играо је дуг меч и то после Рафе. Тешко да ће имати довољно енергије јер је кратко време опоравка а он још није у врхунској форми. Моја прогноза - губи. И то је добро, да има више времена за опоравак. Полуфинале и финале би га превише исцрпе у овој фази дизања форме. Иде Ролан Гарос, ваља се спремити 😀 ...

MILOŠ

ALI SAD ĆEMO VIDITI KOLIKO NOLE MOŽE PROTIV NADALA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC