• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pablo Laso: Hteo sam da 'ubijem' Željka!

Autor mondo.rs

Trener Reala otkrio zanimljivu anegdotu iz dana kada je igrao pod vođstvom najtrofejnijeg stručnjaka Evrope.

 Pablo Laso: Hteo sam da 'ubijem' Željka! Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Kao i u polufinalu Evrolige, trener Fenerbahčea Željko Obradović imaće za rivala svog bivšeg učenika, Pabla Lasa.

Šef struke "kraljevskog kluba" igrao je dve sezone pod vođstvom devetostrukog prvaka Evrope i za to vreme naučio važne lekcije, koje mu isprva nisu izgledate previše jasne ili previše bitne.

Jednu od njih prepričao je na zajedničkoj konferenciji učesnika nedeljnog finala Evrolige, Fenerbahče - Real Madrid.

"Teško je izdvojiti samo jednu stvar koju sam naučio od Željka. To je bilo učenje iz dana u dan, učenje stvari koje naizgled izgledaju glupo, ali na kraju 'rade'. Od prvog dana kada sam stigao u Real, te dve godine sam učio svakodnevno. Imali smo sjajan tim, nismo imali sreće da Željko ostane još malo duže, jer smo mogli da napravimo više i osvojimo više za nekoliko godina. Imao sam sreću da radim sa njim i kada pogledate unazad, mnoge stvari koje sam naučio tada koristim kao trener", rekao je Laso u Štark areni.

Potom je ispričao zanimljivu anegdotu, na koju se i Obradović nasmejao.

"Uvek pamtim utakmicu koju smo pobedili u Kupu, bila je skoro gotova i bio sam veoma dobar, vodili smo 11 razlike, dva minuta do kraja. Imao sam loptu, bio je toj moj trenutak, a Željko me je sklonio sa strane i rekao 'Pablo, dosta je bilo, vreme je da odmoriš'. Hteo sam da ga ubijem, ali bio je u pravu. Rekao mi je 'Pablo, završio si posao i gotovo za danas'. Posle sam shvatio da je bio u pravu", dodao je Španac.

Veliko finale Evrolige zakazano je za nedelju u 21 čas. Realov i Obradovićev ulog biće isti - deseta titula prvaka Evrope.

Već sada se zna da će Fenerbahče imati veću podršku, a Laso je taj momenat pokušao da objasni na konferenciji.

"Koliko ima kilometara je od Istanbula do ovde, a koliko od Madrida? Teži je put, Fener ima navijače uz sebe, normalno. Na kraju će biti 'pet na pet' na terenu. Voleli bismo da imamo više navijača, ali imamo mnogo ljudi koji nas podržavaju, uz nas nas cele godine, znamo šta da ćemo sutra igrati u teškoj atmosferi za nas, ali navikli smo na to".


Za ovo se igra! #Fenerbahce #RealMadrid #euroleague

A post shared by MONDO (@mondoportal) on




Upitan za pripremu finala i segmente igre Fenera na koje posebno obraća pažnju, Laso je odgovorio uz osmeh.

"Ako razmišaljte o nekoliko stvari u njihovoj igri 'ubiće' vas sa boka, da tako kažem. Timovi nisu ovde jer imaju dobar skok ili dobar šut sa distance. Ne, to su kompletne ekipe i za mnogo stvari se morate pripremiti. Ne bi bilo dovoljno da im oduzmemo samo jednu vrlinu ili kvalitet".

"LUKA BIO ZBUNJEN, ZBLANUT... VIŠE NIJE"

Izvor: MN PRESS



Kao i u subotu, pune tribine Štark arene sa posebnom pažnjom će pratiti Luku Dončića, koji nastupa na svom drugom Fajnal-foru i igra bolje nego u Istanbulu. Zašto? Razlog je, prema mišljenju njegovog trenera, veoma jednostavan.

"Za mene je potpuno normalno ono što se događa Luki. Bio je sa prvim timom od 15, 16 godine, prošle sezone je bio njegov prvi F4, igrao je neverovatnu sezonu za dečaka svojih godina, a ove sezone je bio još bolji. Razvija se kao igrač i kada govorite o tom razvoju govorite o boljem dodavanju, odbrani, a Luka jednu stvar zna - bio je prošle godine zbunjen, zblanut, a sada zna šta je ulog. To se uči sa iskustvom. Imate dva igrača ovde (Slukas i Fernandez) kojima se to verovatno dogodilo kada su bili mladi. Bolji su šuteri sada, imaju bolju igru, ali imaju i iskustva. To je normalno za Luku i naravno da je spremniji nego proškle godine, jer vam vreme daje to iskustvo", dodao je Laso, koji takođe ima iskustvo osvajanja Evrolige sa Realom 2015. godine.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC