• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Prvo što ću ekipi reći pred finale...

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea govorio je uoči finala Evrolige o prvim danima svog aktuelnog sastava, o motivaciji da "napadne" deseti trofej, o Luki Dončiću...

 Obradović: Prvo što ću ekipi reći pred finale... Izvor: MONDO/Mladen Šolak


Željko Obradović, najtrofejniji trener Evrope, i Real Madrid "kraljevski klub" imaće u nedelju isti cilj - da osvoje "La Decimu", odnosno desetu evroligašku titulu.

Kao i u polufinalu, Fenerbahče će ponovo imati glasniju i brojniju podršku sa tribina. Štark arena će biti "obučena" u žuto i biće to značajan podstrek za branioca titule da osvoji svoj drugi šampionski pehar u istoriji.

Ipak, Obradović će s tim u vezi ipak skrenuti igračima pažnju na jedno...

"To je veličina Fenerbahčea kao kluba, da ima navijače gde god da igra da ima navijače i dosta ljudi je došlo. Prva stvar koju ću reći igračima je 'Ne igraju navijači, nego vi'. Biće lepo, oni će da rade svoj posao, ali mi moramo da takođe uradimo naš posao", rekao je Obradović u Štark areni, dan pre velikog finala.

Priču o učešću u utakmici za titulu u trećoj uzastopnoj sezoni Obradović je "vratio" na prošlo leto, kada je "sklapao" aktuelni sastav.

"Tada smo uzeli svoju prvu titulu u Istanbulu i razgovarali smo šta je sledeći korak da bismo imali konkurentan tim i da bismo došli do Fajnal-fora. Svi znate da smo izgubili tri važna igrača. To su Bogdan Bogdanović, Ekpe Judo i Pero Antić, ali doveli smo igrače koji su pokazali kvalitet, karakter i sve što je potrebno da dođemo u još jedno veliko finale".

"Kad se budem probudio bez motiva..."

Izvor: MONDO/Mladen Šolak



I kada je upitan za motivaciju u finalu, Obradović takođe kreće od početka sezone. 

"Ta motivacija kreće od prvog treninga, jer znam taj proces i znam da je potrebno vreme, treninzi, video sesije... Morate pričati ako želite da budete bolji. Svega se sećam iz ligaškog dela sezone i ako uporedim kakvi smo bili tada i sada, to je drugačije. Ako dođete na F4 i imate šansu da igrate finale - motivacija je visoka. Fenerbahče će igrati treću godinu zaredom u finalu, moji prijatelji će navijači za mene u Beogradu i to je motivcija za mene. Bez motivacije je nemoguće uraditi bilo šta. Ako se probudim jednog jutra i shvatim da je tu nešto drugačije naći ćemo se i pričaćemo puno o svemu".

Čestitka Kokoškovu

Igor Kokoškov, bivši asistent Željka Obradovića, postao je ovog meseca prvi Evropljanin na mestu prvog trenera u NBA ligi. "Žoc" mu je na tome čestitao i lično. "Mislim da nije trenutak da se priča o tome, ali Presrećan sam što je jedan trener koji je odavde iz Evrope postao prvi trener u NBA, a o tome možemo posle da pričamo koliko hoćete posle ovoga".

Na drugoj strani terena stajaće Real Madrid i njegov bivši učenik Pablo Laso. Zamoljen da izdvoji jednu osobinu koju bi "oduzeo" kraljevskom klubu, Obradović je rekao da je nemoguće tako postaviti stvari.

"Oni imaju veliki kvalitet, kompletna su ekipa i ako se fokusirate na jednu ili dve stvari nemate šansu Morate da se skoncentrišete na sve što igraju, a igraju na sličan način od kada je Pablo preuzeo tim. Pokušaću da planiram našu igru unapred i da utičemo na sve detalje u njihovoj igri. Ako uspemo u tome, onda ćemo sutra biti zadovoljni".

Luka Dončić, biser Reala, nosio je Madriđane celu sezonu, a u polufinalu je uz Serhija Ljulja postigao 16 poena. Jasno je da će Fenerbahče obratiti posebnu pažnju na odbranu od Slovenca...

"Rekao sam mnogo puta da je Luka Dončić pre svega veoma pametna osoba, pametan igrač, imao je sreću da bude u organizaciji kao što je Real, da ima trenera kao što je Pablo Laso koji mu je dao priliku i ima šansu da igra uz odlične igrače. Čestitam mu na svemu što je uradio do sada i on ima sve odgovore na pitanja o svojoj budućnosti".

Dončić je i ove sezone nagovestio da ga čeka lepa budućnost, kao i Fenerbahče pod Obradovićevim vođstvom.

"To što smo treću godinu uzastopno u finalu 
govori da u klubu imamo strategiju i kada je u pitanju ekipa i sam Fenerbahče. Imamo pomoć koja je neopohodna ako želite rezultate", naglasio je "Žoc", koji bi sa svojim igračima Feneru u nedelju mogao da donese i drugi najvredniji trofej u istoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC