• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uželeli smo se ovakvog tenisa, Novak "imao" Rafu!

Autor mondo.rs

Đoković i Nadal pružili su rimskoj publici veličanstven meč. Novak nije uspeo da osvoji turnir, ali odlična vest je da je ponovo zaličio na ONOG Novaka!

Rafael Nadal je u finalu Rima, ali puno je srce i navijačima Novaka Đokovića!

Najbolji srpski teniser, koji je svoj meč četvrtfinala završio kasno sinoć posle 21 čas, nije imao dovoljno vremena za odmor za današnji susret zakazan u 15 časova, ali je uprkos tome bio najbliži "onom nivou" na koji smo od njega navikli svih ovih godina.

Bilo je energije, "vatre", čak i snage (koja dugo već nedostaje) kod Đokovića u meču u kom je podsetio na stare dane i najavio da će u narednim mesecima igrati još bolje.

Novak nije uspeo da se plasira u finale Rima, ali su on i Rafael Nadal, u 51. međusobnom okršaju, još jednom potvrdili da kada god igraju jedan protiv drugoga - to je spektakl za publiku i borba za svaki poen do poslednje kapi znoja.

Lepo je bilo videti Novaka koji se raduje poenima, koji besni kada pogreši, a iste reakcije imao je i Rafa Nadal koga Srbin muči kao malo ko na šljaci, na kraju:

NOVAK ĐOKOVIĆ - RAFAEL NADAL 0:2 (6:7 (4:7), 3:6)

Đoković je posebno impresivan bio u prvom setu kada je stigao brejk "minusa", zaigrao najbolji tenis u ovoj godini, ali Nadal je na svojoj omiljenoj podlozi, za sada, bio "prevelik izazov". Ni to što je Novak u finišu seta preuzeo primat u igri, čak ni to što je imao više vinera (17:13), nije bilo dovoljno da bi Nadal "pao" u taj-brejku.

Odlično ga je služio servis, "čistio" je linije, a duge razmene ipak su bila njegova prednost u odnosu na Đokovića koji dugo nije imao ovakvog rivala sa druge strane mreže.


Samo ovakvim mečevima i izazovima i može da se vrati na stari nivo...

U drugom setu, bila je vidljiva Nadalova svežina, uspeo je da napravi brejk u trećem gemu (2:1) nakon čega je Đoković na klupi izustio "nema teoretske šanse", da bi potom pružio visok otpor i bio na korak od ribrejka. Nadal je imao i malo sreće, neke skraćene lopte su za milimetar ostajale sa Novakove strane mreže, dok Đokoviću nisu bili dovoljni ni vineri iz riterna, pošto je Rafa "čistio" linije.

Bila je ovo 25. pobeda Nadala u međusobnim duelima, Novak i dalje ima jednu više, a nadamo se da ćemo gledati još mnogo mečeva ovih "gladijatora".

Nadal će u finalu, za novu titulu u Rimu, igrati sa boljim iz meča Čilića i Zvereva.


N  A   J  A  V  A.

Teniski svet dočekao je posle dugo vremena teniski spektakl u polufinalu mastersa u Rimu.


Snage će odmeriti Novak Đoković i Rafael Nadal, rivali čiji su mečevi već ušli u tenisku istoriju.

Biće to njihov 51. okršaj u karijeri, a Đoković vodi u međusobnim duelima 26:24.

Poslednji put Srbin i Španac odmerili su snage prošle godine u polufinalu mastersa u Madridu i Nadal je tada slavio rezultatom 6:2, 6:4.

Ovo će im biti sedmi susret u Rimu, u kojem je rezultat nerešen - 3:3. 

IZ GEMA U GEM...

- DRUGI SET -

3:6 - Majstor je Nadal, pobeda u sjajnom meču!

3:5 - Kakav tenis gledamo... Uželeli smo se ovakvog Novaka. Imao je šansu srpski teniser na 30:30, bila je to duga razmena u kojoj je svaki od tenisera bio u nezgodnijoj poziciji, ali je na kraju ipak Nadal uz dosta sreća sačekao grešku Đokovića. Vraća ga potom ipak Nadal u set duplom greškom, pa je tu "stari" onaj Novak koji iz riterna pogađa viner!

Iščupao se ipak Nadal u gemu koji je trajao deset minuta...

3:4 -
Otežava vetar posao Đokoviću, ali je ipak glavni faktor Nadal. Fantastično ga služi bekhend u ovom setu i idalje ima brejk prednosti. Brža igra definitivno, nema gemova na razliku do sada...

2:3 -
Potvrdio je Nadal brejk, ali i dalje ima "iskre" u Novakovoj igri, posebno se to videlo u petom gemu, na njegov servis. Može li ovaj meč da produži?

1:2 - BREJK!

I u drugom setu prvi do brejka dolazi Nadal...

Ovoga puta baš ubedljivo - Đoković je pokušao da "skraćuje" lopte i da se nadmeće na mreži, ali je Rafa svaki put stigao do lopte i potom napravio majstoriju. "Nema teoretske šanse", izustio je Novak kada je seo na klupu za odmor, ali ne znamo na šta je tačno mislio.

1:1
- Bilo je malo nervoze kod Novaka posle prvog završenog seta, nije jasno šta je tačno zasmetalo srpskog teniseru, ali drugi set "otvara" savršenim gemom. Bez greške! Ipak, loša vest je da je na sličan način odgovorio i Rafa.

- PRVI SET -

Nadal bira da prvi servira

1:1
- Novak je imao sjajnu priliku da odmah na startu napravi brejk. Imao je dve šanse (40:15) na servis Nadala, ali je Španac uspeo sa četiri poena u nizu da se izvuče. To nije poremetilo srpskog tenisera, pa je nakon toga rešio gem na svoj sevris "sa nulom"

2:2
- Još nema iznenađenja, ali igrači već na početku demonstriraju sjajan tenis. Novaka odlično služi servis, deluje motivisano, samouvereno i spremno, baš kao i Nadal na drugoj strani. Đoković za sada pronalazi odlična rešenja na terenu, pa je i drugi gem na svoj servis dobio bez izgubljenog poena, začinivši ga sjajno skraćenom loptom, koju je Rafa stigao, ali Nole spremno odgovorio nebranjenom paralelom.

2:4 - BREJK NADALA!
Dva loše odrađena poteza Novaka (izlazak na mrežu i skraćena lopta) omogućili su Nadalu da osvoji prva dva poena danas na Đokovićev servis (30:0), nakon čega je imao i brejk loptu. Ipak, Nole je u maratonskoj razmeni nadmudrio rivala, a onda ponovo pogrešio kada je udario lopticu ramom reketa i poslao je plitko preko mreže što je Rafa iskoristio. Drugi poklon nije propustio i prvi je stigao do osetnije prednosti

2:5
- Ne predaje se Đoković. Naprotiv, pokušao je da napadne Nadala na njegov servis, pripretio (30:30), ali iskusni Španac dobrim servisima je izdržao atak i povećao razliku.

4:5 - BRAVO NOLE! BREJK! Igra Đoković kao nekada... Naterao je Nadala na greške koje je odlično iskoristio. Ostaje u igri, nakon što je dobio dva gema u nizu.

5:5 - Đoković dobija treći gem u nizu - stiže od 2:5 do izjednačenja. Prepoznaje se u Novakovoj igri oštrina, velika želja, ogromno samopouzdanje, ali i lucidnost koja ga je uvek krasila na mečevima protiv Nadala. Sve to u kombinaciji dovodi do sjajnog izbora poteza i daje dobre rezultate. On zna da igra protiv Španca na šljaci i za sada to sjajno demonstrira.

5:6 - Nadal prekida Novakovu seriju, gemom bez izgubljenog poena. Novaka to ne pogađa, miran je, zna da je naredni najvažniji, kada će servirati za taj-brejk

6:6 - Taj-brejk odlučuje o prvom setu, posle tačno sat vremena igre!

6:7 (4:7) - Nadal rešava prvi set u svoju korist. U taj-brejku odlučile su nijanse. Novak je posle vođstva Španca 4:3 probao da malo "uspori" stvari na terenu, promenio ritam, ali se rival odlično snašao. Parirao mu je do 4:5, a onda je Rafa napravio još dva mini brejka i dobio prvi deo gladijatorske borbe na Foro Italiko zdanju.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

OČEKIVANA POBJEDA SJAJNOG NADALA NOLE IZ SEDMICE U SEDMICU TONE SVE DUBLJE NA RANG LISTI

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC