• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novica u "boksu" Reala: Pamtim kad je Dončić došao

Autor mondo.rs

Real Madrid pozvao je na Fajnal-for Novicu Veličkovića kao posebnog gosta. "Gospoda su, kraljevski klub!", naglašava on.

 Evroliga - fajnal-for- Novica Veličković gost Real Madrida Izvor: MN PRESS

Novica Veličković (31), kapiten i "simbol Partizana", proveo je u Real Madridu tri godine i pamti ih kao "možda i najlepše u životu".

U dresu "kraljevskog kluba" Veličković je osvojio Kup kralja (2012) i nastupio na Fajnal-foru Evrolige u Barseloni 2011, gde je titulu osvojio Panatinaikos, na čelu sa Željkom Obradovićem i sa Milenkom Tepićem u sastavu.

Real je i ove godine učesnik Fajnal-fora, a u beogradsku Štark arenu je Veličkovića pozvao kao posebnog gosta i obezbedio mu mesto uz čelnike "kraljevskog kluba", odakle je izbliza navijao za Serhija Ljulja, Luku Dončića i saigrače...

"Znači mi to što sam bio sa njima i veoma su mi dragi. Imao sam izvanredan odnos sa njima. Sama njihova pojava u tom društvu me uvek vraća na to koliki je Real klub i kakvu svi oni imaju kulturu, kakva su to gospoda... Baš juče me je prijatelj koji je bio sa mnom pitao 'Nole, šta je ovo...'. To što oni nose sa sobom je nešto nestvarno i to je kraljevski klub, u svakom smislu. Gledanje utakmice sa njima mi je stvarno značilo".

Izvor: MONDO/Mladen Šolak



Zajedno sa Dušanom Kecmanom, Novicom Veličkovićem i Markom Kešeljom, Tepić je na platou ispred Tržnog centra "Ušće" bio jedan od mentora klincima u sklopu besplatne "Total školice košarke".

Dres "kraljevskog kluba" i dalje nose neki igrači koji su delili svlačionicu sa Veličkovićem. Pamti i najmlađeg i danas najpopularnijeg među njima.

"Luka Dončić je tada došao kao dete, ne znam da li je imao možda 13 godina... Ljulj je bio tu, kao i Felipe (Rejes). I Rudi je bio tokom 'lokauta'. Laso je bio tu takođe, kao i doktori, ekonomi... Svi oni su isti".

Laso je Veličkovića trenirao jednu sezonu, pa je Novici poznat i njegov način rada. Da li Španac ima posebnu pripremu za velike utakmice?

"Oni su profesionalci i svaki trener ima nešto svoje. Pročitao sam da je Željko 1992. vodio ekipu u zoološki vrt da je rastereti", kaže Veličković.

Izvor: MN PRESS

U polufinalu, iz Realovog "kornera", Veličković nije imao dilemu za koga da navija. Pred finale mu je već teže da se jasno deklariše ili da predvidi ko bi mogao da pobedi.

"Biće to sudar dve različite košarke. CSKA je juče 'izgubio glavu' u španskoj igri sa dosta trčanja, koja prija Realu, kao što mu prija i 'otvoren' teren. Sa druge strane, sutra će se sastati sa 'masterom' Evrolige, Željkom Obradovićem. Koliko samo ima titula, Fajnal-forova... Niko u Evropi nema šta da mu govori, već on postavlja zadatke svima".

Veličković pažljivo bira reči kada govori o Željku Obradoviću.

"Ne znam kako bih opisao Željka. Stalno radiš i u svemu što radiš gledaš njega. 'Juriš' ga. Ljudi nisu kod nas ni svesni da su Željko Obradović i Dušan Ivković najveća imena Evrolige i kolike su to veličine. Sada bi trebalo da počneš da se baviš tim poslom i pojavi ti se utakmica Fenera na TV-u, a ti moraš da je gledaš, šta će on da 'izvuče', šta će da radi... A, šta god radio i kako god radio, on je uvek na Fajnal-foru".

Upitan da pokuša da pred finale prognozira osvajača F4, Veličković odrično klima glavom.

"To je 40 minuta i zaista ne znam. Juče su svi govorili da će proći CSKA i ne znam kako neko može da prognozira. Ja sam možda prognozirao pobedu Fenerbahčea u prvom polufinalu, ali sada je to finale i pojedinac može da donese razliku u tih 40 minuta. Na jednu stranu me 'vuče' Real, klub u kojem sam proveo možda i najlepše godine u životu i igrao Fajnal-for, a na drugoj strani gledam Fener zbog Željka i Veselog, koji je ovde počeo sa mnom".

Jedno je sigurno - svi koji budu gledali finale uživaće u sudaru dve najbolje evropske ekipe. Fenerbahče - Real, nedelja u 20 časova.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC