• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od "brejka" Igokee, Zrinjski ima meč loptu!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee poraženi su u subotu uveče od mostarskog Zrinjskog i sada gube u finalnoj seriji plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine sa 2:1!

 Zrinjski - Igokea 71:65, finale plej-ofa BiH, treća utakmica Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Petostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine je bio blizu velikog preokreta i podviga u Mostaru nakon lošeg prvog poluvremena u kojem je zaostajao 15 poena razlike, ali snage za "brejk" ipak nije bilo, pa je do meč-lopte stigao mostarski tim!

ZRINJSKI - IGOKEA 71:65 (24:8, 16:17, 12:13, 21:20) 

"Igosi" su loše ušli u meč u Mostaru, pa je domaćin u prvoj četvrtini praktično "razbio" aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine - 24:8 prvenstveno zahvaljujući timskoj igri i ravnomjernoj raspodjeli poena među "plemićima".

U drugoj četvrtini meča u dvorani "Bijeli brijeg" vodila se izjednačena borba, iako su "igosi" sa pogotkom prednosti riješili taj period, na odmor se otišlo sa ogromnih "plus 15" u korist izabranika Hrvoja Vlašića - 40:25.

Prvenstveno zahvaljujući Amerikancu Dominiku Artisu, koji je u trećem kvartalu ubacio 13 pogodaka, Aleksandrovčani su se rezultatski vratili u utakmicu i stgli samo na četiri poena zaostatka, ali su "plemići" u posljednjih 10 minuta ipak ušli sa prednošću od pet koševa (50:45).

Uslijedila je potom "revija" promašaja s obje strane, šutirale su se pomalo i nerezonske trojke, ali je ekipa Žarka Milakovića uspjela da se vrati na "minus četiri" u posljednjih pet minuta.

Zakucao je potom Nikola Jevtović za samo dva razlike i natjerao stratega Mostaraca da pozove minut odmora i prekine nalet Igokee.

Nakon toga, Jevtoviću je dosuđena nesportska lična greška, što je mostarski tim iskoristio i odlijepio se ponovo na pet razlike (60:55) uz dodijeljenu loptu. Međutim, nisu iskoristili napad, pa je trojkom Nikola Gajić ponovo vratio na "minus dva".

Međutim, više živaca do kraja imali su domaći košarkaši i poenima Luke Igrutinovića i Marka Ramljaka su se ponovo odlijepili na šest razlike i praktično prelomili meč iako je Igokei za preokret ostalo još nekih 90 sekundi.

Reagovao je Žarko Milaković, ali uz gromoglasnu podršku s tribina u Mostaru, Zrinjski večeras nije mogao da izgubi...

Igokea: Ne bojimo se publike - idemo po brejk!

Najzaslužniji za pobjedu domaćina bili su Sven Smajlagić sa 14 poena, Marko Ramljak je postigao 13 pogodaka, dok je Torion Bramit uknjižio tri koša manje.

Kod tima iz Aleksandrovca jedini sa dvocifrenim učinkom bio je Dominik Artis sa 26 poena, ali večeras nije imao podršku od saigrača.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NIŠTA JOŠ NIJE GOTOVO ZRINSKI JE SAMO POMJERIO DATUM OSVAJANJA NOVE TITULE U BH LIGI IGOKEE SA SRJEDE NA SUBOTU I TO U MOSTARU PRED NAVIJAČIMA PLEMIĆA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC