• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampionski ples Zvezde za kraj sezone

Autor mondo.rs

Raspoloženi Nemanja Radonjić postigao jedan gol i asistirao za još dva, a aplauze navijača, na proslavi titule, zaslužili su naročito Mičel Donald i Damijen le Talek koji se opraštaju od kluba.

 Šampionski ples Zvezde za kraj sezone Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda šampionsku sezonu završava sa čak 32 pobede!

Fudbaleri Vladana Milojevića dominantno su osvojili 28. titulu prvaka, ili 29. kako kažu iz kluba, a nakon velikog slavlja sa navijačima - ubedljivo su trijumfovali i u poslednjem meču ove takmičarske sezone protiv Voždovca - 5:1 (2:0).

Igrač meča bio je Nemanja Radonjić koji je asistirao za pogotke Bena (18') i Donalda (74'), i sam se upisao u strelce u 20. minutu, a novi gol u seniorskoj konkurenciji postigao je i Joveljić. Tačku na "i" stavio je Uroš Račić odličnim udarcem u 88. minutu sa dvadesetak metara.

Zvezda - Voždovac
Izvor: YouTube/BalkanHighlights


Susret je imao slavljeničku uvertiru, ali ni nakon toga novi šampion Srbije nije izgubio fokus i maksimalno ozbiljno pristuio je duelu bez takmičarskog značaja.


Vladan Milojević je na teren poslao veoma jak sastav koji je u dva minuta, posle akcija Bena i Radonjića, na "kolena" bacio igrače Voždovca, koji su se na ovom susretu opraštali od trenera Miloša Veselinovića koji je prihvatio ponudu Makabija i postaće asistent Vladimiru Iviću.

Dejan Joveljić je po povratku sa odmora dobio duel sa Gajićem i postigao svoj treći gol u poslednja tri meča, da bi Andrija Luković smanjio rezultat posle greške odbrane Zvezde.


Mičel Donald iskoristio je solo "čaroliju" Radonjića na levoj strani i poentirao za 4:1, potom i pokazao majicu koja nam govori da se oprašta od kluba, potom je aplauzima ispraćem još jedan "stranac" Damijen le Talek, kome ističe ugovor na kraju sezone - uz zagrljaj svih saigrača, da bi Uroš Račić postigao 96. gol za Zvezdu ove sezone u Superligi.

Ranije mu je traku oko ruke stavio Nenad Milijaš, za koga se i dalje ne zna da li će završiti karijeru, dok se definitivno oprostio Dušan Anđelković.


"Jako sam ponosan na sve zvezdaše, posebno na moje igrače, živeli smo kao jedna porodica, nadam se da ćemo i u budućnosti imati ovakav odnos. Hvala svima. Ovo je njihova pobeda. Sad ćemo dobro da se odmorimo, pa krećemo ponovo!", poručio je Milojević.

Nakon ovoga fudbaleri Crvene zvezde će Beogradom proći u "otvorenom" autobusu" do Hrama Svetog Save, u pratnji navijača, a slavlje će potrajati duboko u noć...

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Le Talek (od 75. L. Ilić), Savić (od 59. Donald), Rodić - Jovičić, Račić, Srnić, Ben, Radonjić - Joveljić (od 59. Milijaš).

VOŽDOVAC: Čupić - Gajić, Mihajlov, Milutinović, Zlatković - Petrović, Ćirković, Luković, Mašović - Stuparević (od 71. Pavićević), Duronjić.

SUPERLIGA 37. kolo:

Bačka - Borac 3:2 (1:1)
/Bajić 25, Šarac 83, Čeković 88 - Lukić 17, Filipović 57/

Javor - Rad 1:1 (1:0)
/Panić 18 - Bjedov 54/

Radnik - Mladost 3:1 (0:1)
/Zlatanović 48, 59, Jovanović ag 49 - Bađi 40/

Zemun - Mačva 1:1 (1:1)
/Simić 8p - Matić 35/

Partizan - Spartak 2:0 (2:0)
/Pantić 3, Tavamba 28/

Čukarički - Vojvodina 1:6 (1:3)
/Tedić 27 - Avramovski 12, Eze 22p, 32, 51, 52, Arsić 77/

Radnički Niš - Napredak 4:1 (2:1)
/Stojanović 17, 31, 19, Mrkić 85 - Eskić 11/

subota

Crvena zvezda - Voždovac 5:1 (2:0)
/Ben 18, Radonjić 20, Joveljić 52, Donald 74, Račić 86 - Luković 72/

TABELA: plej-of Crvena zvezda 60, Partizan 43, Radnički 37, Spartak 37, Voždovac 33, Čukarički 32, Napredak 30, Vojvodina 28, plej-aut Radnik 28, Mladost 27, Zemun 26, Mačva 26, Rad 26, Bačka 25, Javor 23, Borac 15.

*FSS je Crvenoj zvezdi i Partizanu oduzeo po dva boda.
**Crvena zvezda je šampion Srbije
***U kvalifikacije za Ligu Evrope idu Partizan i Radnički, a videćemo da li Spartak ili Mladost.
****Iz lige ispadaju Javor i Borac.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC