• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klivlend "zgazio" Boston

Autor mondo.rs

Kavsi na svom terenu ubjedljivo nadigrali Seltikse i smanjili rezultat u finalu Istočne konferencije na 2:1

Košarkaši Klivlenda poslije 0:2 u seriji u finalu Istoka najavili su žestok odgovor Bostonu pred svojim navijačima i to su i uradili.

Pred 20.000 ljudi u Kviken Louns areni Kavsi su ubjedljivo slavili protiv Seltiksa - 116:86 (32:17, 29:24, 26:22, 29:23).

Domaći tim od starta je je krenuo žestoko, poslije prve četvrtine imao je već 15 poena prednosti, a do kraja meča vođstvo je duplirano.

Boston nije imao odgovor na igru motivisanih i raspoloženih domaćina, koji su imali gotovo 50 odsto uspješnih šuteva iz igre (48,7 odsto) i postigli su 17 trojki (šut za tri 17/34).

Lebron Džejms nije odigrao jednu od svojih "suludih" partija, ali je opet bio glavni pokretač Klivlendove "mašinerije". Postigao je 27 poena (šut iz igre 8/12), uz 12 asistencija i pet skokova, a imao je i po dvije ukradene lopte i blokade.

Raspoložen je bio i Kevin Lav, koji je zabilježio "dabl-dabl" učinak - 13 poena i 14 skokova, Kajli Korver postigao je 14 poena, a Džordž Hil 13.

"Bili smo dobri kao tim. Čak i kada su se stvarili srušile poslije prva dva meča, ostali smo jaki. U trećem meču smo uspjeli da napravimo tako da imamo dodavanje više, prolaz više, letjeli smo po terenu, a bili smo dobri i u odbrani", poručio je Džejms poslije trijumfa.

top
Izvor: Youtube/NBA

Kod Bostona, koji je bio daleko ispod nivoa igre na prva dva meča serije, najzapaženiji su bili ruki Džejson Tejtum sa 18 pogodaka, Teri Rozir ubacio je 13, a Džejlen Braun 10 poena, koliko je zabilježio i Greg Monro.

"Kavsi su bili odlični. Bilo je očigledno da nismo bili spremni za jak odgovor rivalu i povezani unutar tima kao na prva dva meča. A oni to jesu i zasluženo su pobijedili", rekao je trener Seltiksa Bred Stivens.

Prošlogodišnji finalisti NBA lige i šampioni 2016. godine, Kavsi, priliku da maksimalno iskoriste prednost domaćeg terena i poravnaju rezultat u seriji imaće već u noći između ponedjeljka i utorka kada je na programu četvrti meč.

FINALE ISTOKA

(4) Klivlend - (2) Boston 116:86, Boston vodi 2:1 u seriji

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC