Banjaluka dobija novi festival - Element!

Autor:

„Element“ je niz muzičkih događaja, vođen idejom da okuplja sve ljubitelje žanrovski različite elektronske muzike tokom cijele godine.

Banjaluka dobija novi festival - Element! Foto: Element za mondo.ba

"Festival je nastao iz ljubavi prema elektronskoj muzici, želji da noći provodimo plešući i potrebi da obogatimo kulturnu ponudu našeg grada“, kažu organizatori.

Prva žurka održaće se na banjalučkoj tvrđavi Kastel 9. juna, druga 28. jula i treća 25. avgusta.

Line Up junskog događaja čine tajlanđanka Nakadia, rumunka Nusha, kao i domaće zvijezde Siniša Tamamović, Woodie, Ivan Z, Radujković, DJ Freak, Mirko C i Stef. Za najentuzijastičnije organizovali smo i afterparty koji će se održati na posebnoj lokaciji koja će uskoro biti objavljena.

Early Bird ulaznice, najbrži će moći nabaviti po cijeni od 7KM na stranici kupikartu.ba.

„Važno je napomenuti da je grad Banja Luka prepoznao potencijal „Elementa“ za turističku ponudu grada kao i značaj za projekat „Evropska prestonica kulture (EPK) 2024“, te su nam grad, zajedno sa Turističkom organizacijom zvanični sponzori i uz njihovu pomoć ćemo realizovati popratne aktivnosti koje ćemo uskoro najaviti, a za koje se nadamo da će ostaviti traga i nakon ova prvobitna tri događaja“, ističu organizatori.

Tim koji stoji iza „Elementa“ misli na svoje posjetioce i zato će im obezbijediti razne pogodnosti kada su u pitanju smještaj i prevoz, a detalje u vezi sa tim ćemo takođe otkriti uskoro.

Da upoznamo one koji već nisu upoznati sa zvijezdama prve „Element“ žurke.

Nakadia je jedna od malobrojnih svetski uspješnih ženskih artista u svijetu elektronske muzike. Rođena je na Tajlandu i najmlađa je od petero djece. Kada je imala samo 15 godina, odselila se iz rodnog mjesta u Khorat gdje je radila u fabrikama u kojima je pravila kablove za kompjutere, hard diskove i dekorativne plastične tanjire. Često je izlazila u noćne klubove gdje je otkrila tehno.

Karijeru je započela 2002. godine pažljivo stvarajući svoj zvuk, a žanrovi kojima je posvetila svoju karijeru su deep house, tech house i techno. Redovan je gost u najprestižnijim klubovima Londona, Berlina, Šangaja, Antverpa i Sao Paola. Prve trake objavila je 2005. godine, dok je globalno postala poznata 2013. godine kada je objavila EP „Check&Run“. Traka „TECHNASIA“ sa pomenutog EP-ja se održala na listi Beatport Techno Top 40 dvanaest nedjelja.

Nusha je svoju karijeru započela 2007. godine, ali je u svijetu muzike od malih nogu. Za veoma kratko vrijeme počela je da nastupa sa velikim zvijezdama kao što su Dubfire, Solomun, Green Velvet, Monika Kruse, James Zabiela i mnogi drugi. Svoj talenat pokazuje u live DJ setovima i muzičkoj produkciji, a njene trake su se nebrojeno puta našle na vrhovima Beatport lista. Nusha uvijek donese nešto novo, a u svojim setovima oduševljava tehnikom, selekcijom traka i nevjerovatnom energijom.

Podrška domaćih izvođača je jednako impresivna, jer se radi o najuspješnijim i najkvalitetnijim imenima bosanskohercegovačke scene i miljenicima banjalučke, kao i publike širom regiona. Kao najbolji primjer ističe se Siniša Tamamović koji je svoju karijeru započeo još krajem devedesetih. Poznat je po svojim intenzivnim žurkama širom Evrope, a prati ga baza vijernih fanova. Osnovao je i sopstvenu muzičku etiketu naziva Night Light Records na kojoj izdaju nova, kao i dobro poznata imena elektronske scene.

Odbrojavamo dane do 9. juna kada će čitav Kastel biti u Elementu!

Ostale vijesti