Za 125 godina, on je prvi uradio OVO!

Autor:

Venčanje princa Harija i Megan Markl prekršilo je brojne tradicije, a jedna se tiče i mladoženjinog izgleda!

Za 125 godina, on je prvi uradio OVO! Foto: UK Pool via AP

Juče je održano venčanje princa Harija i Megan Markl, o kojem se mesecima pisalo. Oni su na mnogo načina prekršili tradiciju tokom te ceremonije, čak je i torta izvan tradicije, ali i izgled princa Harija. On je, naime, prvi član kraljevske porodice koji je na svom venčanju imao bradu u poslednjih 125 godina!

Mladoženja je, naravno, za to morao da traži dozvolu od kraljice, a poslednji član kraljevske porodice koji je na venčanju imao bradu je Džordž V, Harijev pra-pradeda. Njegovo venčanje sa princezom Meri je održano 1893.

Ako se pitate što je brada uopšte važna, običaji u Britaniji nalažu da muškarci moraju da budu obrijani kada nose vojničku uniformu, a upravo to je princ Hari nosio na ceremoniji venčanja.

Pošto se Hari nije obrijao, Kensingtonska palata je izdala saopštenje da je "njeno veličanstvo kraljica dala dozvolu princu Hariju da se oženi u uniformi", a time je valjda "pokriveno" i to da mu je dala dozvolu da se ne obrije.

Istoričar Hugo Viker kaže da dozvola možda nije ni bila neophodna jer se Hari povukao iz aktivne vojničke službe.

Pripadnici britanske vojske inače ne smeju da imaju bradu, osim u određenim okolnostima - na primer, ako neko ima probleme sa kožom ili želi bradu iz religioznih razloga.

"Mislim da, ako se povučeš iz vojske, ne treba ti nečija dozvola da nosiš staru uniformu. Ali, mislim da saopštenje palate pokriva sve mogućnosti".

Pogledajte fotke sa venčanja:

A evo i fotki sa prijema nakon venčanja:

Ostale vijesti