Kako da ga osvojite i zadržite

Autor:

Igranje igrica vas neće daleko odvesti, zato evo kako da ga osvojite i zadržite, a da pritom ne igrate te "dečje" igrice.

Kako da ga osvojite i zadržite Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Svi znamo da je komunikacija veoma važna u vezi, ali ne zaboravite da je važna i kada pokušavate da osvojite muškarca koji vam se dopada. Jer, ako ne znate da komunicirate na pravi način, verovatno ne znate ni kako da osvojite momka koji vam se dopada.

"Najveći problem u komunikaciji je iluzija", rekao je Džordž Bernad Šo. To je istina, a posebno kada pokušavate nekoga da zavedete, pa se doterate, nabacite zavodljivi osmeh, i nadate se najboljem na prvom sastanku. Mislite da sve ide dobro, a onda se sa njim više nikad ne čujete, kao ni sa sledećim momkom, a ni sa onim sledećim.

Zvuči vam poznato? Evo šta se tu dešava - i ne krivite muškarce, već razmislite da li je problem u tome kako komunicirate.

Postoji mnogo razloga zašto vam se muškarac sa kojim ste bili na sastanku više ne javlja, ali jedan od najčešćih je loša komunikacija. Imati dobru komunikaciju znači biti autentičan, pa čak i ako to znači da nemate šansu sa njim. Drugim rečima, ne možete da se pretvarate da ste nešto što niste da biste mu se dopale.

Svaki iole normalan muškarac će prepoznati kada folirate, a niko ne želi da bude u vezi sa lažljivicom i manipulatorkom.

U svakom slučaju, evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da poboljšate komunikaciju i na taj način osvojite, a zatim i zadržite muškarca koji vam se dopada.

1. Aktivno mu posvetite pažnju

Šta to znači? Više ga slušajte a malo manje pričajte. Kada razgovarate, ponekad je manje više. Pustite ga da priča i aktivno ga slušajte. Gledajte ga u oči i povežite se sa njim, zaista slušajte šta vam govori i postavljajte mu pitanja u vezi sa tim što govori - ali, naravno, ni tu ne preterujte da ne bi izgledalo kao da je na nekom ispitivanju.

2. Sedite kao dama

Možda vam to zvuči glupo ili beznačajno, ali način na koji držite telo dok razgovarate sa nekim, otkriva ponešto o vama. Zato, prekrstite noge ili nožne članke, umesto da sednete raširenih nogu, kao muškarac.

Naravno da to zavisi od muškarca i nije nikakvo univerzalno pravilo, ali zaista, većinu njih ne privlači žena koja sedi kao muškarac. Ako se ponašate kao dama, privući ćete pravu vrstu muškarca jer mu govorom tela šaljete dobru poruku.

3. Postavljajte direktna pitanja

Komunikacija u vezama je jedan od najvažnijih elemenata koji pomaže da se izgradi bliskost i poverenje. Sa druge strane, igranje igrica je jedna od najvećih pretnji po vezu. U redu je da se malo zabavite dok upoznajete muškarca koji vam se sviđa, ali ne želite da ga zbunjujete svojim ponašanjem.

Zato, kada razgovara sa vama, odgovarajte mu. Ako vam postavi pitanje, odgovorite iskreno i direktno. Muškarci ne žele da čitaju između redova da bi shvatili šta stvarno mislite.

Imajte na umu da komunikacija nisu samo reči, tj. da ne treba da pričate samo da biste pričali, već je važno da uvežbate da efikasno komunicirate - jasno i iskreno.

Takođe, važno je da dobro upoznate sebe, da pustite druge da vide pravu vas jer je to jedini način da privučete čoveka svojih snova.

Tagovi:

Ostale vijesti