• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić: Može i bez velikog budžeta, Hajnsu na čast

Autor mondo.rs

"Igrali smo zaista lep meč, moramo nešto da naučimo iz ovoga...", poručuje Vasilije Micić nakon osvojenog trećeg mesta sa Žalgirisom na fajnal foru Evrolige.

 Micić: Može i bez velikog budžeta, Hajnsu na čast Izvor: MN PRESS

Ekipa CSKA vratila se "iz mrtvih", ali je ipak Žalgiris dobio meč za treće mesto - 79:77, nakon što je Mihail Kulagin sa osam metara promašio šut za pobedu.

Vasilije Micić je uz kapitena Jankunasa bio najbolji strelac (15 poena) i najkorisniji igrač u utakmici koju, posle poraza u polufinalu završnog turnira, malo ko voli da igra.

"Na kraju se desilo nešto što nismo očekivali posle prvih 35 minuta. Očigledno nam fali iskustvo da ovakve utakmice finiširamo kako treba, ali nekad je i slađe pobediti ovako. CSKA nije bio u najboljem raspoloženju, ali je pokazao da ima kvalitet da se vrati i iz 'minus 20'. Srećni smo zbog pobede", rekao je Micić i osvrnuo se na Fajnal for iz ličnog ugla.

HAJNSU NA DUŠU

"Hajns u tom momentu nije prepoznao o čemu se radi. Hteo je da zaštiti svoju ekipu i to je njegovo pravo. Mi se znamo čak i privatno, nije mi se svideo taj gest, ali to je sve u žaru borbe i ide njemu na dušu... Mislio je da ja nešto provociram njegove saigrače, a zapravo je mene Rodrigez pre toga namerno udario u stomak. Bilo pa prošlo".

"Znači mi što sam protiv CSKA odigrao bolje nego protiv Fenerbahčea, mada mogu bolje i od ovoga. Velika je stvar steći iskustvo prvog Fajnal fora i svaki minut na terenu mi je mnogo značio. Takve trenutke voli svaki košarkaš, pa i ja".

Sezona je za njega počela srebrom na Eurobasketu, a treće mesto u Evroligi je takođe ogroman uspeh. Mnogi nisu verovali da popularni Vasa može da igra značajnu ulogu u tako uspešnim timovima.

"Meni je još prošla sezona u Turskoj pokazala šta sve posedujem kao igrač. Svako ima pravo na svoje mišljenje i na komentare. Ja sam dečko koji voli da radi i trenira, znam iz kakvih stvari sam se sve vratio. Jednostavno, moja karijera, moja stvar".

Šta će dalje biti sa Žalgirisom, da li posle velikog uspeha sledi "rasprodaja"?

"Pangos treba da ode. Imao je izvanrednu sezonu i njegovi apetiti su sigurno veliki. Ne znam šta će biti sa trenerom (Jasikevičijusom), jer je i on napravio velike stvari, ali mislim da klub ima viziju. Dosta se priča u Litvaniji da će nakon ove sezone poboljšati neke stvari koje su potrebne da bi se oformio još jači tim. Ova sezona je bila pokazatelj da i bez najvećeg budžeta može da se ostvari veliki rezultat. Bio sam deo toga i stvarno sam ponosan".

Sezonu je završio s prosekom od 7,7 poena po meču uz 2,2 skoka i 4,2 asistencije. Gde bi 2018/19 mogao da igra Vasilije Micić?

"Nikad ne pregovaram dok traje sezona, samo sam se jednom opekao na taj način i više ne. Volim da se fokusiram na sledeću utakmicu i ove godine je zaista bilo tako. Nijedna utakmica osim naredne se nije ni gledala ni pripremala i mislim da je to bio jedan od razloga što smo igrali ovako dobro".

"Utakmica je bila do kraja neizvesna, najviše našom zaslugom - i našim greškama! Tokom čitave sezone mi kontrolišemo meč i imamo malo problema na kraju, popušta nam koncentracija na kraju meča, a sada je tu naravno bio i njihov kvalitet. Igrali smo zaista lep meč, moramo nešto da naučimo iz ovoga, a to će nadam se biti da igramo pametnije", rekao je Micić posle meča za "Sport Klub".

Šta je trener Šarunas Jasikevičijus tražio od igrača pred ovaj meč?

"Rivalstvo između nas i CSKA je veliko. Uvek kada igramo protiv njih - akcenat je na tome da je to veliko rivalstvo, da igramo maksimalno, a najvažnije za nas jeste da smo došli da ukrademo što više iskustva i da svaki od nas nauči što je više moguće", rekao je on.

Kakav je utisak posle dve odigrane utakmice, da li ste mogli da napravite čudo i da osvojite Fajnal for?

"Mislim da jesmo. To smo pokazivali cele sezone, pobeđujući najjače ekipe. Ni ovaj Fajnal for nije bio tako loš. Definitivno je falilo iskustva, da u polufinalu ne dozvolimo onoliko izgubljenih lopti, ili da nam Dikson da 19 poena za 12 minuta. I pored svega toga smo bili na dva-tri poena zaostatka, borili se, ali nije bilo dovoljno. Fenerbahčeu želim da osvoji titulu", poručio je za kraj reprezentativac Srbije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC