• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Luda tri minuta u Rimu - Inter u Ligi šampiona!

Autor mondo.ba

Lacio je za samo 180 sekundi prosuo plasman u evropsku elitu i 40 miliona evra! Pri rezultatu 2:1, RImljani su primili gol iz penala, dobili crveni karton i potom izgubili meč - 2:3 (2:1).

Rimski tim je u direktnom duelu protiv Intera bio blizu plasmana u Ligu šampiona prvi put poslije 10 godina posta! Ali je sve prosuo u samom finišu!

Nakon što je Milan "petardom" osigurao Ligu Evrope, a Krotone postao posljednji putnik u Seriju B, ostala je u nedjelju uveče još jedna nepoznanica u šampionatu Italije: "Ko će uz Juventus, Napoli i Romu ići direktno u Ligu šampiona?".

Odgovor na to pitanje "pao" je na rimskom "Olimpiku, gdje je Inter prvi put poslije šest godina ponovo osigurao nastup u evropskoj eliti

LACIO - INTER 2:3 (2:1)

Prije dvije godine, rimski "nebesko-plavi" su stigli na korak od grupne faze Lige šampiona, gdje ih je zaustavio njemački Bajera iz Leverkuzena, a večeras protiv kluba sa "Đuzepe Meace" im je odgovarao i remi da ponove uspjeh iz 2008. godine.

Ali za samo 180 sekundi su ispustili 2:1 nakon što je najprije Mauro Ikardi poravnao iz jedanaesterca u 78. minutu, potom je minut kasnije crveni karton zaradio Senad Lulić, da bi u 81. minutu pobjedu Interu osigurao Matijas Vesino!

Simone Inzagi je sa terena povukao tragičara Stefana De Fraja, koji je skrivio penal i kojem je ovo bio posljednji meč za Lacio s obzirom da prelazi u Inter, pa uveo ofanzivnijeg Nanija, ali umjesto pogotka za izjednačenje nastavila se nervoza Lacija kod kog je isključen i Patrik.

Počelo je idealno za nebesko-plave kojima je bio dovoljan čak i bod da osiguraju nastup u Ligi šampiona.

Crnogorski bek Adam Marušić je sačekao povratnu loptu Sergeja Milinković-Savića i pogodio mrežu Samira Handanovića, doduše uz pomoć hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, kojeg je na putu do mreže, lopta pogodila direktno u lice - 1:0.

Crno-plavi su uzvratili u 22. minutu, kada se u stopostotnoj šansi našao kapiten Intera Mauro Ikardi, ali je Argentinac loše šutirao iz izgledne pozicije.

Tri minuta kasnije, priliku je ponovo imao Sergej, ovog puta iz slobodnog udarca sa 20 metara - sjajno je šutirao, prebacio živi zid i savladao golmana Samira Handanovića, ali je Inter spasila stativa.

Sreća je bila uz Inter i u 29. minutu nakon centaršuta iz kornera koji je u izjednačenje pretvorio Danilo D'Ambrosio. Tražili su "lacijali" faul nad golmanom Tomasom Strakošom, međutim, nakon pregledanog snimka arbitar Đanluka Roki je definitivno priznao pogodak - 1:1.

Žestoka bitka se vodila do odlaska na odmor, ali je domaćin ponovo stigao do prednosti poslije odličnog kontranapada koji je započeo i završio Felipe Anderson poslije sjajne asistencije Senada Lulića, doskorašnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Brazilac je na "krivoj nozi" uhvatio slovenačkog čuvara mreže, koji je samo pogledom ispratio loptu - 2:1.

U nastavku su gosti iz Milana, motivisani sa 40 miliona razloga, koliko donosi plasman u Ligu šampiona, pokušavali da stignu do preokreta, ali zgusnuta odbrana i srednji red Lacija nije dozvolio ni najmanji prolazak ka svom golu.

Do 71. minuta kad je sudija pokazao na bijelu tačku zbog navodne ruke Milinković Savića, da bi poslije pogledanog snimka pokazao da penala nije bilo. Ipak Inter je samo nekoliko minuta kasnije dobio penal poslije faula nad kapitenom Ikardijem, koji je Argentinac pretvorio u izjednačenje - 2:2.

Samo minut kasnije Senad Lulić je zbog žestokog prekršaja nad Marcelom Brozovićem dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i od tog trenutka počela je opsada gola Lacija, koji je kapitulirao već u narednom napadu.

Urugvajac Matijas Vesino je poslije kornera pogodio mrežu za 3:2 i pobjedu vrijednu 40 miliona evra!

SERIJA A - 38. KOLO:

Đenova - Torino 1:2 (0:1)
/Pandev 80 - Falke 30, Bazeli 58/

Milan - Fiorentina 5:1 (1:1)
/Čalhanoglu 23, Kutrone 42, 59, Kalinić 49, Bonaventura 76 - Simeone 20/

Kaljari - Atalanta 1:0 (0:0)
/Ćepiteli 87/

Kjevo - Benevento 1:0 (0:0)
/Ingleze 50/

Napoli - Krotone 2:1 (2:0)
/Milik 23, Kaljehon 32 - Tuminelo 90+1/

SPAL - Sampdorija 3:1 (1:0)
/Antenući pen. 4, 52, Grasi 50 - Kovnački 66/

Udineze - Bolonja 1:0 (1:0)
/Fofana 30/

Lacio - Inter 2:3 (2:1)
/Marušić 9, Anderson 41 - D'Ambrosio 29, Ikardi 78, Vesino 81/

Sasuolo - Roma 0:1 (0:1)
/Manolas 45+1/

u subotu

Juventus - Verona 2:1 (0:0)
/Rugani 49, Pjanić 52 - Ćerći 76/

TABELA: Juventus 95, Napoli 91, Roma 77, Inter 72, Lacio 72,  Milan 64, Atalanta 60, Fiorentina 57, Sampdorija 54, Torino 54, Sasuolo 43, Đenova 41, Kjevo 40, Udineze 40, Bolonja 39, Kaljari 39, SPAL 38, Krotone 35, Helas Verona 25, Benevento 21.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC