• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema jačeg dokaza da je teže braniti nego osvojiti

Autor mondo.rs

Čovek koji je Evroligu osvajao DEVET puta, nijednom nije uspeo da odbrani trofej sa istim klubom. U njegovom malom ratu sa Real Madridom bitku je dobio španski klub, ali videćemo ko će dobiti rat.

 Nema jačeg dokaza da je teže braniti nego osvojiti Izvor: MN PRESS

Da je u sportu "teže odbraniti nego osvojiti", najbolje se vidi na primeru velikana svetske košarke, Željka Obradovića.

Ni na Fajnal foru u Beogradu, na kom su pored njega kao treneri učestvovali dvojica njegovih bivših košarkaša i jedan bivši asistent (sa svima je osvajao evro-kupove), najtrofejniji stručnjak u istoriji evropske košarke nije uspeo da odbrani titulu u Evroligi sa istim klubom.

"Žoc" je osvajao najjače evropsko takmičenje devet puta, ali samo jednom uzastopno: 1994. kao trener Huventuda i 1995. kao trener Real Madrida.

U svim ostalim slučajevima, kada je branio trofej sa Partizanom, Real Madridom, Panatinaikosom (5 puta) i večeras Fenerbahčeom, gubio je na tom putu... Ipak, ovaj poraz od Reala u "Beogradskoj areni" bitno izdvaja poslednju Željkovu predaju titule od ostalih utoliko što se to prvi put to dogodilo u finalu.

"Ništa, samo želim da iskoristim priliku da čestitam svima u Realu na zasluženo osvojenoj tituli, imali su dosta problema tokom sezone, ali su bili najbolji kada je bilo najpotrebnije", rekao je Obradović, koji je odmah posle finala prišao i srdačno šestitao kolegi Pablu Lasu, kojeg je trenirao u Realu između ostalog i u šampionskoj sezoni 1994/95.

"Mojim igračima takođe čestitam, borili su se, znamo šta ovakve utakmice znače za svakog igrača... Ja ću već od večeras razmišljati kako da ih podignem i dam im novu motivaciju pred plej-of u Turskoj koji počinje već u sredu", rekao je devetostruki šampion Evrope koji je večeras imao jedinstvenu priliku da postane trofejniji i od najtrofejnijeg kluba na kontinentu - Real Madrida.



U meču u kom Tompson, Mahmetolu, Naneli i Gudurić nisu ubacili ni poen, Veseli tri, Datome šest, a dvocifreni bili samo Vonamejker sa 14 i Melisa 28, Obradović je izgubio svojevrsnu trku sa Madriđanima koji će do daljeg imati prednost u titulama: 9-10.

"Što se tiče same utakmice, detalji su odlučivali kao i uvek. Naša odbrana nije bila na nivou na kom je morala i na kom je obično, uz to promašili smo neke neverovatno lake zicere i sve je to uticalo na ishod utakmice, ali u svakom slučaju zaslužena pobeda Reala i ja im još jednom čestitam", rekao je 58-godišnji Čačanin.

Real Madrid je novi šampion #euroleague #f4glory

A post shared by MONDO (@mondoportal) on



Sledeća šansa je u maju 2019. u Vitoriji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC