• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obradović: Beograde, bravo! Ponosan sam zbog tima

Autor mondo.rs

Trener Fenerbahčea dobio je aplauz na konferenciji za novinare.

 Fenerbahce-Real-finale-Evrolige-2018-izjava-Zeljko-Obradovic Izvor: MN PRESS

"Na početku, želim da čestitam Realu što su opet šampioni", rekao je Željko Obradović na "otvaranju" konferencije za novinare posle finala Evrolige.

Najtrofejniji trener Starog kontinenta stigao je na "press" direktno iz svlačionice, gde je posle poraza u finalu održao kratak govor ekipi. Novinarima je otkrio šta je rekao.

"Hoću zaista da čestitam i svojim igračima. Vrlo sam ponosan na svoju ekipu i rekao sam im u svlačionici da sam mnogo ponosan zbog tima, zbog našeg sezone, zbog toga što smo ušli u finale posle važnih promena u ekipi. Nije bilo lako, ali smo došli na treći Fajnal-for. Takođe, želim da zahvalim navijačima na podršci i oni su deo naših uspeha", izjavio je Obradović, devetostruki prvak Evrope.

Analizirajući utakmicu, dao je kratak "presek" viđenog.

"'Male' stvari su odlučile. Kao prvo, ključ je bila naša odbrana, a kao drugo - mnogo promašenih lakih šuteva u reketu. Nadam se da će za neke ovo biti veoma dobro iskustvo, da se spremimo da se borimo sledeće godine i da se vratimo na F4", rekao je on.

"Verujem da smo u prvom poluvremenu u tri-četiri situacije lose reagovali i previše pomagali, što govori o koncentraciji. U drugom delu je bilo mnogo lakih prodora, posebno Kozera, koji je često prodirao. Imaju kvalitet, dobar su tim. Probali smo da igramo i sa Melijem na petici, nije bilo lako, ali OK. Uprkos skraćenoj rotaciji vratili smo se na tri poena, promašio je (Kozer) oba bacanja i bila je to velika prilika za nas. To je košarka", "vratio" se Obradović na možda i prelomni momenat finala, koji se dogodio 18 sekundi pre kraja.

Kao i pre utakmice, "Žoc" je priznao da mu je bilo drago što Madriđane vidi u Beogradu.

"Kao što smo pričali pre finala, ta ekipa je imala mnogo problema sa povredama. Presrećan sam što su imali šansu da igraju na F4. Ovo je bio idealan momenat za njih i ovo su zaslužili", sportski je dodao velikan evropske košarke.

Upitan za sudijske odluke i za to što su i Jan Veseli i Ahmet Duverioglu u ranoj fazi meča dobili po dve lične greške, Obradović je odgovorio da ne želi da komentariše rad sudija i "locirao" još jedan večerašnji problem svog tima.

"
Svi znaju koliko je Jan važan za naš tim, kao i mladi Ahmet… Ako dvojica visokih igrača imaju dva brza faula, to je problem. Pokušali smo malo drugačije, ali u finalu morate da nađete još igrača koji će da pomognu ekipi. Ne pričam o želji i motivaciji da pomognu, već o tome da ta pomoć sada nije bila dovoljna i lako je shvatiti šta je potrebno da biste ponovo došli u situaciju da igrate za titulu".

Za kraj, Obradović je kritiku još jednom pretvorio u pohvalu i usmerio je ka svojoj svlačionici.

"Rekao sam igračima koliko su me učinili ponosnim, a u sredu imamo utakmicu turskog plej-ofa, u kome želimo da osvojimo titulu. Zamislite koliko će biti teško vratiti fokus na tu utakmicu. Zato sam im i rekao da večeras uživaju sa porodicama, sutra će imati slobodan dan, a utorak ćemo imati trening da se pripremamo za utakmicu. Razmišljam samo o tome sada", rekao je "Žoc" i za kraj dodao još dve stvari.

"Hoću da iskoristim ovu šansu da zahvalim svima koji rade sa mnom u Fenerbahčeu, pre svega svojim saradnicima, imamo sjajnu saradnju", zastao je, pa naglasio i...


"Takođe, želim da zahvalim Evroligi što su doveli Fajnal-for u moj grad i moju zemlju. Verujem da je Fajnal-for bio savršen i hoću da čestitam svima koji su u tome učestvovali. Bila je izvanredna organizacija i nadam se da su svi uživali u Beogradu, kao i da ćemo imati priliku da veoma brzo ovo ponovimo".

Na kraju konferencije, Obradović je bio ispraćen aplauzom...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC