• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laso: Luka je MVP, ali centri su doneli titulu

Autor mondo.rs

Trener Reala u superlativima je govorio o čitavom timu, uključujući one koji nisu igrali na Fajnal foru. Najavio je i novu posetu Beogradu, ali striktno turističku.

 Pablo-Laso-izjave-Real-Madrid-osvajac-Evrolige-2018. Izvor: MN PRESS

Sedma sezona u Realu, četvrto finale Evrolige i druga titula!

Mnogi su u sezonama kada je gubio finala smatrali Pabla Lasa najslabijom karikom "kraljevića", ali on je posle poraza od Olimpijakosa u Londonu 2013. i od Makabija u Milanu 2014. godine, uspeo da donese klubu deveti i deseti naslov prvaka Evrope.

Posle trijumfa na domaćem terenu 2015. godine, sada je Real, donekle neočekivano, na Fajnal foru u Beogradu pobedio CSKA i Fenerbahče, dva najbolja tima Evrolige u regularnom delu sezone.

Pomalo je paradoksalno to što Lasov Real ima bolji učinak sa Ljuljom, Fernandezom i Rejesom u njihovim poznijim igračkim godinama, nego kada su bili u punoj snazi. Objašnjenje je moguće pronaći samo u kvalitetu ostatka tima, u kome je bukvalno svih 12 igrača imalo i uspešno odradilo svoju ulogu.

U finalu protiv Fenerbahčea (85:80), samo se Fakundo Kampaco nije upisao u strelce. Argentinac je imao najmanju minutažu (tačno 9:07), Luka Dončić igrao je nepunih 29 minuta, a samo još dvojica preko 20 minuta - Fabien Kozer i Valter Tavares.

Svi ostali na parketu su proveli između 10 i 20 minuta.

"Ovakav uspeh ne možeš da ostvariš bez napornog rada tokom cele sezone. U decembru smo imali sedmoricu povređenih igrača i mislili smo da ne može da bude lošije. Imali smo igrače koji su iskoračili u teškim trenucima i tako smo rasli kao tim. Trofej smo osvojili u fantastičnom finalu", počeo je Laso izlaganje na konferenciji za novinare, dobrih sat i po nakon završetka utakmice.

"Kada pobedimo, obično spoljna linija dobije najviše zasluga, ali itekako znamo da cenimo ono što su nam doneli centri. Četvrtfinalna serija protiv Panatinaikosa je pokazala da treba više da ih koristimo. Na ovom turniru su odradili vrhunski posao, iako brojke to možda neće reći. Luka je MVP, ali centarska linija nam je donela titulu", podvukao je trener Reala.

Izvor: MN PRESS


Fenerbahče i Željko Obradović savladani su praktično na domaćem terenu, s obzirom na to da su 70-75 odsto publike činili navijači turskog velikana.

"Mnogo poštujem njihov klub, organizaciju i navijače. Tri godine uzastopno igraju finale i to ne mogu da urade samo jedan igrač, ni samo Željko, koji je sve to pokrenuo. Ali, mi smo imali plan, znali smo šta moramo da uradimo i nismo se predavali u situacijama kada je mogla da se pojavi sumnja".

Laso je pohvalio koncentraciju svih svojih izabranika, za koje je rekao da su napravili "vrlo malo grešaka".

Više puta pomenuo je i reč "žrtva", odnosno "žrtvovanje" - za tim, naravno.

"Ljulj i Luka su ispali sa po pet faulova, a to znači da su se žrtvovali. Tavares nam je doneo važne stvari, samo je trebalo vremena da naučimo da igramo sa njim. Znamo kakvi su igrači Gustavo, Trej i Rendolf, naravno uz Rejesa, znamo kakav šuter je Kerol. Kampaco je bio neverovatan pre nego što se povredio, imamo Tejlora koji igra sve. Zatim, Kuz(mić), Radončić, Justa... Ovo je pobeda celog tima".

Real Madrid - Fenerbahče 85:80 finale F4 Evrolige Beograd 2018
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Realova titula deluje nestvarno ako se setimo da su u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Panatinaikosa "kraljevići" gubili sa 20:0!

"Uništili su nas za 10 sekundi. Šta sam mogao da uradim? Da tražim tajm-aut posle 10 sekundi? Da zamenim celu petorku? Utakmica je nastavljena i PAO je dogurao do 20:0. Rekli smo sebi da to nije Real i da moramo da promenimo mentalitet. Nekada je jedini način da se uspravite - da vas neko prebije. Kao kada se neko onesvesti, pa mu nalupate šamare da bi se osvestio. Tada je bilo važno da iskoče veterani - Felipe, Kerol, Rudi...".

Usledio je "brejk" u Atini, preokret na 3:1 i još dve pobede u Beogradu, gradu za koji je trener Laso rekao da će ga obavezno opet posetiti u društvu supruge, ali da taj izlet neće imati nikakvih dodirnih tačaka sa košarkom.

Osim uspomene za ceo život, na osvajanje Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC