• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener morao da izvede Karija da bi ga zaustavio!

Autor mondo.rs

Stefen Kari ušao je u treću četvrtinu sa 2 ubačena šuta iz 10 pokušaja u prvom poluvremenu. A, onda...

Trener Hjuston Roketsa, Majk D'Antoni, označio je Stefena Karija kao primarnu metu u prve dve utakmice serije finala Zapada i tražio od svojih bekova da koriste svaku priliku da ga napadnu "1 na 1".

Na otvaranju "blokbaster" serije u Teksasu, između dva najbolja tima ove sezone, to nije dalo rezultate jer je "pola" ekipe podleglo pritisku i odigralo ispod svih očekivanja, ali je u drugom meču domaćin uspeo da izbaci nekadašnjeg dvostrukog MVP-a iz ritma i poravna skor pred selidbu u Ouklend.

Tamo, u rasprodatoj "Orakl areni", njegov kolega Stiv Ker uzvratio je istom merom, napao jednog od najslabijih defanzivaca lige Džejmsa Hardena sa svih strana i priredio rivalu jedan od najtežih plej-of poraza u istoriji za vođstvo od 2:1 u seriji – 126:85.

Šampioni su rešili "Bradu" u sedam od prvih 11 akcija, nakon čega je D'Antoni donekle korigovao odbranu i počeo da šalje pomoć svom najboljem napadaču, ali je tada već bilo kasno. Računajući od finiša druge četvrtine, Golden Stejt je bukvalno "gazio" rivala do sredine treće četvrtine kada je napravio 29 razlike (serija 36:15).



Ker i D'Antoni tada su već počeli da povlače najbolje igrače sa parketa, a rezervisti se nisu zaustavili do maksimalnih 41 razlike pred kraj duela.

"Zapravo, igrali smo mekano. To ne možete da uradite protiv ovih momaka", rekao je D'Antoni.

Twitter Embed Code



Lider ekipe Voriorsa, Kari, imao je uspona i padova od povratka iz aprilske povrede kolena, međutim rano jutros po našem vremenu podsetio je i Hjuston, ali i rivale sa Istoka, šta može da im se dogodi ako uđe u zonu. Iako mu je trebalo 15-ak minuta da pronađe ritam (ubacio je 2 od prvih 10 šuteva na utakmici), kada se to dogodilo navijači su se lako prisetili vremena kada su mu skandirali: "MVP, MVP".

Do trenutka kada je Ker rekao: "Dobro, dosta je", Kari je ubacio 11 od 12 šuteva uključujući i četiri trojke u nizu, za 35 poena, šest skokova i 24 poena s njim u plusu. Kevin Durent, kao i mnogo puta pre toga, nije imao problem da se povuče u drugi plan kada bi Karija ili Kleja Tompsona krenuo šut, pa je posle 37 i 38 poena ubačenih u "Tojota centru" ovog puta bio drugi strelac ekipe sa 25 poena, šest skokova i šest asistencija.



Tompson nije bio pri šutu, ubacio je 6 od 14 pokušaja i stao na 13 poena, a izveštaj sa meča "ratnika" bez pominjanja "poglavice" Drajmonda Grina nije kompletan: 10 poena, 17 skokova, 6 asistencija, ukradena lopta, blokada, "plus 26" za 37 minuta.

"Kada smo u tranziciji i kad pronađemo otvorenu poziciju za šut, očigledno da postoji taj osećaj kod publike da prepozna trenutak i začuje se buka kao da nešto dolazi, naročito u ovoj dvorani", rekao je Kari, upitan za prednost koju Voriorsi imaju pred svojom publikom.

Ona je tokom sezona naučila kako diše Kerov tim, shvatila koju košarku njihovi ljubimci žele da igraju i igraju, pa su se vremenom sinhronizovali košarkaši na terenu i navijači na tribinama. Iako je to i dalje daleko od atmosfere na pojedinim evropskim parketima, nema dileme oko toga da Voriorsi imaju ozbiljnu podršku u "Oraklu" i da je rivalima teško da se tu snađu kada lopte krenu da cepaju mrežice sa svih udaljenosti.

"To je cool momenat. Tražio sam ga tokom prvog poluvremena, imao sam mnogo mogućnosti, ali nisam uspeo da pogodim. U trećoj se sve otvorilo... Radim te stvari već neko vreme, neću dozvoliti da me dve utakmice bez šuta izbace iz takta", rekao je Kari.

Hardenov učinak od 20 poena (7/16 iz igre), pet skokova, devet asistencija i četiri izgubljene lopte ostao je u senci bezličnog izdanja celog tima, mada se i njegov nastup mora posmatrati kroz 19 poena zaostatka stečenih za "Bradinih" 33 minuta na parketu. Ništa bolji, ali ni lošiji, nije bio Kris Pol koji je šutirao 5/16 iz igre, imao 13 poena, 10 skokova, 4 asistencije i bio 18 poena u minusu.

Dvocifreni kod D'Antonija bili su samo još Klint Kapela sa 13 poena i osam skokova, kao i Erik Gordon sa 11 poena ali uz šut 4/13 i 33 poena u minusu sa njim za 31 minut u igri.

"Neko me je pitao: 'Je l' teško u Oraklu?' Odgovorio sam da jeste, jer Voriorsi igraju ovde. Postoji očigledna energija između njih i navijača, kada pogode dve ili tri trojke odmah osetite nešto u vazduhu, nešto što pomaže domaćem timu. Morate da pokušate da isključite navijače što je više moguće", rekao je D'Antoni, svakako svestan da posle "brejka" u prvom meču u Teksasu neće moći u veliko finale bez pobede u Ouklendu.

Četvrta utakmica je na istom mestu u noći između utorka i srede.

GSWHOU
Izvor: YouTube



Rezultati:

nedelja na ponedeljak

(2) Golden Stejt - (1) Hjuston 126:85, u seriji 2:1
/Kari 35, Durent 25, 6 sk, 6 as - Harden 20, 9 as, Pol 13, 10 sk/

ponedeljak na utorak

(4) Klivlend - (2) Boston 2.30, u seriji 1:2

utorak na sredu

(2) Golden Stejt - (1) Hjuston 3.00, u seriji 2:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC