• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F4 u Beogradu već za dve godine?

Autor mondo.rs

Jutro posle završenog Fajnal fora u "Areni" pokrenuta je inicijativa da 2020. bude vraćen na isto mesto. Đordi Bertomeu prednost za sada daje Moskvi.

 F4-u-Beogradu-opet-2020-prihod-20-miliona-evra. Izvor: MN PRESS

Beograd 2018.
Vitorija 2019.
Beograd 2020?

Gradski menadžer Goran Vesić, gostujući na TV Prva, najavio je da će prestonica Srbije biti kandidat za organizaciju Fajnal fora Evrolige 2020. godine.

"Beograd će sredinom juna poslati novi dopis Evroligi i kandidivaćemo se za završni turnir 2020. Pokušaćemo da dobijemo ugovor na tri godine. Kažu da nikad nije bolje organizovan turnir, bez ijednog incidenta", rekao je Vesić za Prvu televiziju.

/Bertomeu: Zvezda sigurno, Partizan možda/

Prema njegovim rečima, na završnicu turnira Evrolige u Beogradu došlo je oko 15.000 stranih turista, a njegov bliski saradnik, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević dan ranije ocenio je da će prihodi možda dostići i 20 miliona evra.

"Restorani, kafići i tržni centri su puni, a smeštaj je gotovo nemoguće naći. To dovoljno govori o ekonomskom aspektu organizacije završnog turnira košarkaške Evrolige", rekao je Nikodijević.

"Slika koja je sinoć iz 'Šark arene' otišla u više od 200 zemalja najbolja je moguća promocija Beograda i nešto što nema cenu", istakao je.



Kako je preneo Beoinfo, Nikodijević je rekao da Fajnal for nije samo sportski i ekonomski događaj, već ima i političku dimenziju.

Kaže i da je prisutan veliki broj zvanica iz Turske i Španije, čiji timovi su finalisti turinira.

"Nadam se da će i poslednji takmičarski dan proći u najboljem redu, kao i da će svi gosti Beograd napustiti zadovoljni", kaže Nikodijević i ističe da je naš cilj da što pre ponovo dobijemo organizaciju Fajnal fora.

Predsednik Evrolige Đordi Bertomeu je prilikom nedeljnog susreta sa odabranim medijima izjavio da je prva na "listi čekanja" Moskva, koja je izgubila trku sa Vitorijom za Fajnal for 2019. zato što se odužila izgradnja "VTB arene".

Pored glavnog grada Rusije, u kome su završne utakmice za titulu poslednji put igrane 2005, Bertomeu je konstatovao da je vreme i za povratak u Atinu, koja je organizator F4 bila 2007. godine.

Španac je naglasio da u ovom trenutku ništa još nije rešeno i da je konkurs i dalje otvoren.

Evroliga nikad nije rekla da će Fajnal for 2019. biti održan u Moskvi, samo da želimo da bude održan u Moskvi kada VTB arena bude gotova. Za 2019. nismo mogli da preuzmemo taj rizik, jer organizacija Fajnal fora traži vreme. Zato smo se opredelili za Vitoriju, kao pouzdaniju varijantu za 2019. Nastavićemo priču sa VTB arenom i kada bude spremna, neće biti problema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC