• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić je u pravu, ali Murinjo sve ređe "ubode"

Autor mondo.rs

Junajtedu su potrebna pojačanja, ali dobrim delom i zbog toga što je za 360 miliona evra Murinjo dobio samo jedno, pravo pojačanje.

Jedini fudbaler kojeg je Žoze Murinjo doveo na "Old Traford", a sa kojim je zadovoljan, i sam tvrdi da će Mančester junajted moći da se bori za titulu prvaka i Ligu šampiona ako narednog leta dovede ozbiljna pojačanja.

Reč je o reprezentativcu Srbije, Nemanji Matiću, za kojeg je Murinjo bivšem klubu Čelsiju izbrojao 44,7 miliona evra prošlog leta i koji je momentalno zadobio poverenje i novog-starog šefa i miliona navijača slavnog engleskog kluba.

"Mislim da su nam potrebni igrači sa iskustvom kako bi doneli dodatni kvalitet našem timu", rekao je Matić posle poraza upravo od Čelsija u finalu FA kupa prošle subote na "Vembliju".

"Posle toga, bićemo u mogućnosti da se borimo za titulu prvaka Engleske i Evrope. Ipak, mislim da smo ostvarili napredak. Znate i sami, Junajted je bio šesti prošle sezone, a godinu pre toga peti", podsetio je Matić, koji je kao fudbaler Čelsija bio bolje plasiran na tabeli od sadašnjeg tima, a kao fudbaler Junajteda postao bolje plasiran na tabeli od bivšeg tima.

"Znači, napredovali smo, sada smo drugi. Jedini tim koji je bio bolji od nas ove sezone je Mančester siti. Očigledno, igrali su neverovatan fudbal. Ali, drugi smo, u Ligi šampiona smo, a to je najvažnije".

I, Matić je u pravu.

U poznoj fazi razlaza sa igračima koji su dominirali pod serom Aleksom Fergusonom, Junajted jeste postao dosta mlađi nego ranije, ali je problem i veliki broj ugovora koji su praktično isteki. Poslednjeg dana juna slobodni igrači postaće Majkl Karik, koji se zvanično oprostio, ali i Maruan Felaini i Luk Šo, dok će istog dana u poslednju godinu ugovora ući Dali Blind, Ešli Jang, Antonio Valensija, Huan Mata, Mateo Darmijan, David De Hea, Ander Erera, Kris Smoling, Fil Džons i Antoni Marsijal.

Većina će ih, verovatno, otići, neki će produžiti saradnju i ostatli, ali je pitanje da li će Murinjo narednog leta "ubosti" sa pravim pojačanjima.

Malo je reći da nije "ubadao" od kada je stigao na "Teatar snova" pre dve godine. Prvog leta doveo je Pola Pogbu za 105, Henrika Mhitarjana za 42, Erika Baija za 38 i veterana Zlatana Ibrahimovića kao slobodnog igrača za rekordnu platu u klubu. Prošlog leta stigli su Romelu Lukaku za 84,7, Matić za 44,7, Viktor Lindelof za 35, a potom i Aleksis Sančez u zamenu za Mhitarjana.

Na isteku druge sezone, Mhitarjan i Ibrahimović već su prošlost, Lindelof se pokazao kao potpuni promašaj i nije uvršten među 18 za finale FA kupa, Baji je dugo bio povređen, ali nije povratio mesto u timu od kad se oporavio, Pogba pruža diskutabilne partije uz još diskutabilniji odnos prema igri, Lukaku je dobar, postiže golove, ali ne i u najvažnijim mečevima, dok je Matić ostao jedino Murinjovo pojačanje koje je opravdalo i novac i očekivanja…

Utoliko, možda je trenutak da Murinjo podvuče crtu, izračuna šta je dobio za potrošenih 360 miliona evra i preispita kakvom se mrežom skauta i savetnika okružio...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC