Stotinu novih prijava za ubistvo Davida

Autor:

Davor Dragičević predao je danas Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka 100 novih prijava koje su mu predali građani za krivičnog djela ubistvo njegovog sina Davida Dragičevića (21).

Stotinu novih prijava za ubistvo Davida Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Prijave su podnesene po nepoznatom počiniocu.

On je istakao i da će uslijediti do 50.000 novih prijava po istom obrascu, odnosno za krivično djelo ubistvo.

Dragičević se danas obratio i Glavnom republičkom tužiocu Mahmutu Švraki sa zahtjevom da se formira novi tužilački tim u ovom predmetu.

U grupi „Pravda za Davida“ je ranije saopšteno da se predlaže da se glavni okružni tužilac Želimir i njegov tužilački tim hitno udalje sa ovog slučaja, zbog, kako je navedeno, sumnje da su „Lepir i bar još jedan tužilac saučesnici u teškom ubistvu koje istražuju“.

"Radi se o tome da se izuzmu Lepir i svi koji su u sprezi s njim, pripadnici MUP-a i svi drugi uključeni u istragu. Sve je ovo montiran proces. Već ranije sam kazao da je moj David ubijen i izdahnuo je 23. marta u periodu između 22 i 23 sata", kazao je Dragičević.

Podvukao je da je dao rok do 31. januara 2019 godine, do Davidovog rođendana, kada bi napunio 22 godine, a da poslije toga „planira svoju sahranu“.

Kazao je i kako će tužiti ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača za nanošenje duševne boli, te da će, ukoliko dobije presudu, iznos donirati u humanitarne svrhe.

Podsjećamo, Dragičević je 17. maja u svojstvu oštećenog Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka predao prvu prijavu za krivično djelo „teško ubistvo“ njegovog sina protiv nepoznatog počinioca, a za šta je predviđena zatvorska kazna do maksimalno 45 godina. Iz ovog tužilaštva su istog dana potvrdili da su zaprimili prijavu i da će postupati po njoj u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS.

B. S.

Ostale vijesti