• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oslikajte zgradu u Prijedoru!

Autor mondo.ba

Otvoren konkurs za dodjelu šeste po redu međunarodne nagrade “Paola de Manincor” za najbolji mural u Prijedoru!

 Oslikajte zgradu u Prijedoru! Izvor: ULUP za mondo.ba
Izvor: ULUP za mondo.ba

Upravo je otvoren šesti po redu međunarodni konkurs za dodjelu nagrade “Paola de Manincor” za najbolji mural u Prijedoru. Konkurs ostaje otvoren 60 dana odnosno do 21. jula ove godine.

Nagrada se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 3000 KM. Kao i svake godine planiramo da pobjednički prijedlog oslikamo na jednoj od prijedorskih fasada. Ove godine to je stambena zgrada na samom ulazu u Prijedor kod velikog podvožnjaka na ćošku ulica Raškovićeve i Kralja Petra I Oslobodioca. Ovo je prva fasada u istoriji nagrade koja ne obuhvata jednu već pet vodoravno izduženih cjelina ukupne površine od 125 metara kvadratnih.

Za učešće na konkursu potrebno je poslati likovno rješenje murala i ispunjen aplikacioni formular kojeg zainteresovani mogu skinuti sa naše web stranice: www.ulupd.com

Najbolji prijedlog biraće anonimno petočlani stručni žiri najkasnije do kraja prve sedmice mjeseca avgusta nakon čega slijedi oslikavanje murala, svečanost otvorenja i uručenja nagrade pobjedničkom autoru odnosno autorki.

Nagrada se dodjeljuje u okviru projekta “Prijedor grad murala” kojeg od 2013. godina naše udruženje realizuje zajedno sa udruženjem “Projekt Prijedor” iz Trenta u Italiji. Projekat su ove godine podržali Opština Lavis iz Italije, grad Prijedor i Ministarstvo prosvjete i kulture RS.

Saradnja sa udruženjima iz Trentina u Prijedoru traje sve od 1998. godine kada je i trentinska slikarka iz Lavisa, Paola de Manincor po kojoj je ova nagrada i dobila ime, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara u Prijedoru oslikala prvi prijedorski mural.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop