• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trojke i zakucavanja Zvezde, za 1-0

Autor mondo.rs

Crveno-beli bez problema poveli u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa.

 Trojke i zakucavanja Zvezde, za 1-0 Izvor: MN PRESS

Rutinski, precizno i atraktivno, košarkaši Crvene zvezde mts savladali su u "Pioniru" Vršac, na početku plej-ofa.

Ekipa Milenka Topića započela je odlučujuću fazu odbrane titule rutinskom pobedom protiv večeras nemoćnih gostiju. Crveno-beli su postigli 12 trojki iz 22 pokušaja, rasporedili minutažu na sve igrače i trijumfom od 39 poena razlike poneli prednost u "Milenijum".

Plasman u polufinale izboriće tim koji ostvari dve pobede, a i večerašnji meč je pokazao da bi bila senzacija ako favorit ne ostvari taj zadatak u sredu, dvokorakom.

Zvezda - Vršac 89:50 (21:11, 29:16, 19:13, 20:10)

"Egal" borba viđena je samo u uvodnim minutima. Alen Omić u reketu i Dejan Davidovac hicima sa distance uveli su Zvezdu u napadački ritam, a Džejms Feldin je u drugoj četvrtini trojkama (4/4) najavio šta čeka goste u nastavku.

Na poluvremenu je rezultat bio 50:27, a Topić je u nastavku podjednako razmišljao i o čuvanju energije, pa su svi igrači igrali više od 10 minuta, zaključno sa centrom Matijasom Lesorom. Francuz je za 11 minuta na parketu postigao četiri poena i napravio potez meča, akrobatski zakucavši posle "alej-ap" dodavanja Branka Lazića.

Između jedne od tri trojke Ognjena Dobrića (3/3), na isti način poput Lesora zakucao je i Aleksa Radanov, jedan od četvorice igrača Zvezde koji su ostvarili dvocifreni učinak i u dobrom ritmu poveli ekipu na gostovanje u Banat.

Feldin je bio prvi strelac ekipe sa 14 poena, Dobrić je postigao 13, Radanov 12, a Davidovac 10. Oporavljeni Pero Antić vraća se u takmičarski ritam i večeras je za 16 minuta u igri postigao poen, uz četiri skoka i tri promašaja iz igre.

Najefikasniji među Vrščanima bili su Stefan Đorđević (13) i Stefan Momirov (11), koji je igrao od početka do kraja utakmice. Ostali igrači Vršca nisu bili u stanju da se ozbiljnije suprotstave favoritu.

ZVEZDA: Ročesti 9 (8 as), Lazić, Omić 9, Janković 6 (6 sk), Davidovac 10, Antić 1, Čović 5 (5 as), Dobrić 13 (3/3 za tri, 5 sk), Jovanović 6 (8 sk), Lesor 4, Radanov 12, Feldin 14 (4/4 za tri).

VRŠAC: Đerić 3, Mitrović 5, Ostojić 5, Momirov 11, Đorđević 13, Munižaba, Veljković 3, Jovović 5, Uzelac, Pavlović 5, Pašajlić, Radivojević.

Iz minuta u minut:


- kraj utakmice, pobeda Zvezde 89:50 -

38' 88:48 Zvezda svojom 12. trojkom podiže granicu na "plus 40". Ubacio je Aleksa Radanov.

35' 80:44 Još jedan "alej-up" domaćih. Asistirao je Davidovac, a ukucao Radanov. Vrščani traže tajm-aut, da bi pokušali da koliko-toliko ublaže poraz. Trenutno najefikasniji igrač Vrščana je Stefan Đorđević, sa 11 poena.

30' 69:38 Trojkom Ognjena Dobrića Zvezda probija granicu od 30 poena i timski beleži šut za tri poena 8/14.

28' 65:33 Milenko Topić "prazni" klupu i uvodi u igru i Aleksu Radanova. On je postigao trojku, pa atraktivno doveo Zvezdu nadomak prednosti od 30 poena.

25' 58:28 Jedan od poteza sezone! Lazić ja baci Lesoru "ali-up" dodavanje, a Francuz je loptu ukucao u koš iako joj isprva nije bio blizu. Učinio je to jednom rukom, pa pao ispod koša.

23' 56:27 Na početku nastavka - šest uzastopnih poena Stefana Jankovića. Matijas Lesor je prvi put ušao u igru, nakon što je sedeo do pauze.


- poluvreme -

Strelci:

Zvezda: Ročesti 5, Omić 8, Davidovac 8, Antić 1, Čović 4, DObrić 7, Jovanović 3, Feldin 14 (4/4 za tri).
Vršac: Mitrović 5, Momirov 6, Đorđević 9, Veljković 2, Pavlović 5.

20' 50:27 U poslednjim sekundama prvog dela, Tejlor Ročesti postavlja "plus 23". Davidovac i Omić uveli su Zvezdu u dobar napadački ritam, a onda se probudio Feldin i šutem 4/4 za tri u drugom kvartalu poveo domaćina na ovolikoj razlici.

19' 45:24 Topić u ovim trenucima koristi Antića kao "četvorku", a Omića kao centra. Njegov tim tako je stigao i do maksimalnih "plus 21", trojkom Ognjena Dobrića.

16' 38:22 Feldin je uhvatio napadački ritam. Postigao je četvrtu trojku, za "plus 14", koje je Dobrić posle prodora pretvorio u "plus 16". Zvezda je "otvorila" meč sa šest trojki iz 12 pokušaja.

14' 29:20 Trojka Koče Jovovića iz ćoška, za reakciju i tajm-aut Milenka Topića.

13' 29:15 Dobar protok lopte Zvezde, Čović - Antić - Feldin, koju Dominikanac završava trojkom. Potom je pogodio još jednu, a u međuvremenu je pogodio i Čović.

9' 19:11 Druga trojka Davidovca i uzastopni poeni Jovanovića za "plus 8" domaćina, dok polako opadaju procenti šuta gostiju.

6' 13:11 Egal početak utakmice, u kojem su Omić (6 poena, bez promašaja) i Davidovac postigli 11 od 13 poena crveno-belih. Vrščani su krenuli hrabro i ne dozvoljavaju domaćinu da rano povede. Stefan Mitrović ušao je u utakmicu sa pet poena, a Ročesti promašajima za tri.

Najava

Za početak domaćeg plej-ofa, Zvezda - Vršac.

Branilac titule u "Pioniru" ulazi u doigravanje, sa ambicijom da četvrti put uzastopno osvoji titulu posle turbulentnog perioda, promene trenera i nedelju dana pauze od kraja ligaškog dela.

Četvrtfinalna serija biće odigrana na dve pobede, kao i polufinale, u kojem bismo mogli da gledamo "večiti derbi", pod uslovom da prođu i Zvezda i Partizan, koji kreće u plej-of protiv Mege.

Pratite tekstualni prenos utakmice crveno-belih i Vrščana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC