Tuhel: Nejmar je umjetnik!

Autor:

Tomas Tuhel, novi trener PSŽ-a, prvi put je govorio za medije nakon što je prošle sedmice potpisao dvogodišnji ugovor s pariškim klubom.

Tomas Tuhel (44), koji je ove sezone bio bez angažmana, poslije otkaza dobijenog u Borusiji iz Dortmunda 30. maja 2017 je izjavio da je spreman posvetiti posebnu pažnju Nejmaru kako bi Brazilac bio zadovoljan u PSŽ-u.

Podsjetimo, francuski mediji su ranije pisali da je Nejmar navodno nezadovoljan u Parizu, ali ih je ubrzo "poklopio" predsjednik kluba Naser Al-Kelaifi rekavši da "Nejmar ostaje kod nas - 2.000%".

"Umjetnici su posebni fudbaleri, njima treba poseban tretman. To je zdrava logika", rekao je Tuhel.

Istakao je da je Nejmara upoznao prošle sedmice i da su imali vrlo dobar sastanak.

"On je umjetnik, poseban igrač, jedan od najboljih na svijetu. Upoznao sam vrlo prijateljski raspoloženog i otvorenog momka prvi put. Pričali smo o fudbalu i vidio sam smiješak na njegovom licu, to je ono što sam želio vidjeti. Ako pronađemo način kako izgraditi strukturu oko njega, moći će pokazati sav svoj talenat na terenu. Mislim da imamo igrača koji nam može donositi pobjede", dodao je Tuhel.


Tuhel je na klupi francuskog kluba naslijedio Unaija Emerija, a u dosadašnjoj karijeri vodio je još Majnc i Borusiju Dortmund.

Ostale vijesti