• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volfsburg ostao u ligi - Kil može biti ponosan!

Autor mondo.ba

"Vukovi" su drugu godinu u nizu u plej-ofu osigurali opstanak u Bundesligi.

Najsjevernija njemačka pokrajina, Šlejzvig-Holštajn, će i dalje ostati bez predstavnika u Bundesligi!

Kil je prošle sezone izborio "Cvajtu", ove plej-of za plasman u Bundes kao najefikasnija ekipa u ligi, ali je u dvomeču individualni kvalitet "Vukova" ipak došao do izražaja.

Domaćini ni večeras nisu odustali od ofanzivnog pristupa koji je ove sezone iznenadio njemačku fudbalsku javnost. Igrali su hrabro iz odbrane kroz pas, bez obzira na presing gostiju, ali do pobjede pred domaćim navijačima i povratka iz dva gola "minusa" nisu mogli:

KIL - VOLFSBURG 0:1 (0:0) - prva utakmica 1:3
/Knohe 75/

U prvom dijelu meča oba tima su stvorila nekoliko solidnih prilika, gosti su i zatresli mrežu kada je Junus Mali savladao Keneta Kronholma, ali je sudija na asistenciju VAR opravdano poništio pogodak jer se Divok Oriđi nalazio u ofsajdu.

Najbolja prilika za Kil je došla na pred sam kraj prvog poluvremena kada je David Kinsombi sjajno reagovao na centaršut Patrika Hermana, ali je Koen Kastels, kojem je ovo rekordni šesti nastup u plej-ofu, fantastičnim refleksom sačuvao svoju mrežu.

U nastavku susreta domaći fudbaleri su,nošeni fenomenalnom podrškom 10.000 gledalaca na "Holštajn" stadionu, goste u uvodnih 20 minuta stjerali u "ćošak". Ipak, Volfsburg se ove sezone mnogo puta, čak i previše za njihove standarde, našao u takvoj situaciji i iskoristio to "iskustvo" da izdrži oluju i zada posljednji udarac.

Štoper Robin Knohe je u 75. minutu bio najviši u skoku nakon centaršuta Maksa Arnolda i osigurao da se najbolji na "Folksvagen Areni" okupljaju i naredne sezone.

Kil je, pored Bundeslige, ostao i bez trenera pošto je Markus Anfag prihvatio ponudu da sljedeće sezone u "Cvajti" sa klupe predvodi Keln.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC