• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samsung vratio mini model: Lep, skup, sličan S8

Autor mondo.rs

S obzirom na to da košta skoro kao Galaxy S8 i Galaxy S9, nije nam jasno šta je Samsung želeo da uradi s modelom Galaxy S Light Luxury.

Da će se prodavati kao alva ne verujemo, ali da je lep i moćan - jeste! Samsung Galaxy S Light Luxury, novi mini smartfon Galaxy S serije (koji nismo videli od Galaxy S5 modela), najavljen je 21. maja zvanično u Kini po ceni od oko 535 evra.

Telefon ima telo identičnih dimenzija telu Galaxy S8 modela, a sadrži Infinity ekran dijagonale 5.8 inča. Ipak, rezolucija mu je niža nego na Galaxy S8 modelu - Full HD+, odnosno 1.080 x 2.280 piksela, sa Super AMOLED matricom i zaštitom od grebanja, sa odnosom stranica 18.5:9. Dolazi sa jednom kamerom pozadi, rezolucije 16 megapiksela, optike f/1.7 i snimanjem 4K videa u 30 fps. Kamera pozadi nema OIS, baš kao ni spreda, a za selfije je namenjena Samsung kamera rezolucije osam megapiksela, istog kvaliteta optike.

Što se procesorske snage tiče, najnoviji Snapdragon 660 trebalo bi da bude OK u odnosu na Galaxy S8, ali će mu nedostajati grafičke moći, što znači da najzahtevnije igre mogu da štucnu tu i tamo. Tu je 4 GB RAM i 64 GB memorije za korisnika, kao i microSD podrška. Telefon dolazi sa baterijom kapaciteta 3.000 mAh, koja se brzo puni, ima USB Type-C povezivanje, bežično punjenje, ali i IP68 vodootpornost. Samsung Galaxy S Light Luxury model dolazi sa 3.5 mm audio ulazom, na koji se priključuju moćne AKG slušalice, koje se dobijaju u paketu, a mnoge će obradovati činjenica da je Samsung vratio FM radio na sve modele.

Od ostalih stvari vredi pomenuti čitač otiska prsta, koji je pored, a ne ispod kamere, IRIS skeniranje očiju, kao i Bixby podršku i dugme sa strane za pozivanje tog asistenta.

Telefon je trenutno dostupan samo u Kini, u prelepoj crvenoj i crnoj boji, po ceni od 535 evra, a nema podataka o tome da li će se pojaviti i u Evropi ili Srbiji.

Šta mislite, koja je poenta ovog uređaja?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS