• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čeferin: Rusi su dovoljno pametni...

Autor mondo.rs

Predsednik UEFA uveren je da organizatori Svetskog prvenstva neće dozvoliti da se ponove incidenti sa EURO 2016 u Francuskoj.

Aleksandar Čeferin izjavio je da huliganizam neće predstavljati problem tokom predstojećeg Mundijala u Rusiji, jer je domaćin tog velikog takmičenja svestan da će oči celog sveta biti uperene ka njegovoj zemlji.

Strahovi od nasilja i navijačkih nereda prisutni su otkako su ruski huligani napravili haos na dan utakmice Evropskog prvenstva protiv Engleske, pre nepune dve godine u Marseju.

Rusi su kasnije napravili neke akcije, sa ciljem da pošalju pozitivnu poruku i uvere gostujuće navijače da mogu spokojno da dođu na Mundijal, ali očekuje se da Engleza bude značajno manje nego na prethodnim velikim takmičenjima.

"Video sam šta se desilo u Marseju, ali Rusi su dovoljno pametni da znaju kako bi se novi slični incidenti odrazili na imidž njihove zemlje i na sam fudbal. Oni će umeti da spreče takva divljanja u svojoj zemlji", poručio je predsednik UEFA.

Tuča huligana Rusa i Engleza u Marseju, tokom EURO 2016
Izvor: Youtube/All about Sports


U zapadnim zemljama postoji i strepnja za bezbednost navijača iz LGBT populacije, pošto Rusija nema zakone koji takve osobe štite od diskriminacije.

Direktorka antidiskriminatorske grupe "Fare" Piara Pauer najavila je izdavanje brošure u kojoj će LGBT i obojenim osobama naći preporuke kako da se ponašaju ako odluče da otputuju u Rusiju.

"Naš savet je - idite na Mundijal, ali budite oprezni", rekla je ona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC